Skip to main content

Σύννεφα(;) στις σχέσεις μετόχου της Μεβγάλ με τη Δέλτα Τροφίμων

«Σύννεφα» στις σχέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και κατόχου του 28,5% της Μεβγάλ με τη Δέλτα Τροφίμων, προοιωνίζεται η έλλειψη… κοινής γραμμής που καταγράφεται για το εγχείρημα της συνεργασίας σε με
«Σύννεφα» στις σχέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και κατόχου του 28,5% της Μεβγάλ με τη Δέλτα Τροφίμων, προοιωνίζεται η έλλειψη… κοινής γραμμής που καταγράφεται για το εγχείρημα της συνεργασίας σε μετοχικό επίπεδο, μεταξύ των δύο σχημάτων.

«Δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός αυτή τη στιγμή για το κλείσιμο εγκαταστάσεων», βεβαίωνε χθες η κ. Αγγελική Οικονόμου, διευθύνουσα σύμβουλος της Δέλτα Τροφίμων, όσον αφορά στα σχέδια του ομίλου για τη Μεβγάλ. Λίγα μέτρα πιο εκεί, ωστόσο, ο Δημήτρης Συμεωνίδης άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, μηδέ εξαιρουμένου του λουκέτου σε μονάδα αλλά κι εκείνου της πώλησης, σε τρίτο ενδιαφερόμενο, του μεριδίου που κατέχει η οικογένειά του στη γαλακτοβιομηχανία.
Οι δύο manager βρέθηκαν στο ίδιο panel, στην ημερίδα για το παρόν και το μέλλον της βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας, που διοργανώθηκε, χθες, από αθηναϊκό εκδοτικό όμιλο στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε δηλώσεις τους, στο περιθώριο της εκδήλωσης, δεν… ομονόησαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Συμεωνίδης ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι στο πλαίσιο της μετοχικής συμφωνίας των Μεβγάλ και Δέλτα Τροφίμων, υπονόησε ευθέως ότι αν, τελικώς, προχωρήσει η συγχώνευση θα πρέπει να αναμένονται περικοπές σε όλα τα επίπεδα. «Το εάν η Μεβγάλ θα παραμείνει ως έχει θα εξαρτηθεί από το εάν θα γίνουν συγχωνεύσεις. Εάν γίνει συγχώνευση θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, που θα πάρουν τη μορφή συρρίκνωσης, σε εργατικό δυναμικό, σε μονάδες απασχόλησης, κέντρων διανομών κα.», ανέφερε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι «οι εξελίξεις θα δείξουν τις επιπτώσεις που θα έχει ενδεχόμενη συγχώνευση των ΔΕΛΤΑ και ΜΕΒΓΑΛ, στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας».

Αναφερόμενος στο μετοχικό ποσοστό, που διατηρεί η οικογένειά του στη Μεβγάλ κι αντιστοιχεί στο 28,5% του μετοχικού κεφαλαίου, ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης τόνισε πως «το ποσοστό το κρατήσαμε γιατί δεν έδειξε ενδιαφέρον η άλλη πλευρά». Διευκρίνισε, επίσης ότι μέσω του κ. Παπαδάκη, ο οποίος είναι πρόεδρος της Μεβγάλ «είχαν εξασφαλίσει την πλειοψηφία που τους ενδιαφέρει. Εμείς συνεχίζουμε κανονικά να λειτουργούμε σαν Μεβγάλ και περιμένουμε να δούμε τι θα αποφανθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού, οπότε, μετά, θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για το δικό μας ποσοστό».

Η Δέλτα Τροφίμων, πάντως, δεν υπάρχει περίπτωση να ενδιαφερθεί έστω και σε δεύτερο χρόνο για το ποσοστό της οικογένειας Συμεωνίδη κι αυτό φρόντισε να το καταστήσει απολύτως σαφές η κ. Οικονόμου η οποία είπε επίσης ότι δεν τίθεται κανένα θέμα συρρίκνωσης, αλλά, αντιθέτως, μέσα από αυτή τη συνεργασία επιδιώκεται η ανάπτυξης των σχημάτων.

«Η Δέλτα Τροφίμων δεν εξετάζει την απόκτηση επιπλέον ποσοστού στη Μεβγάλ, καθώς εάν εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά του ποσοστού που έχουμε αποκτήσει, είναι αρκετό για να υλοποιήσουμε το σχέδιο συνεργασίας, το οποίο έχουμε προγραμματίσει», υπογράμμισε η διευθύνουσα σύμβουλος της Δέλτα Τροφίμων. Πρόσθεσε δε, ότι «το σχέδιο σίγουρα προβλέπει συνέργιες, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία λόγω των περιορισμών της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μετά την απόφαση, θα έχουμε στοιχεία στη διάθεσή μας και τότε θα πάρουμε και τις οριστικές μας αποφάσεις». Στο σημείο αυτό διευκρίνισε πως «δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός αυτή τη στιγμή για κλείσιμο μονάδων (ερωτήθηκε συγκεκριμένα για το εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ στη Σίνδο» και συμπλήρωσε ότι «τα brand names της Μεβγάλ διατηρούνται, καθώς ο βασικός λόγος για τον οποίο συνεργαζόμαστε με την εταιρεία, είναι το portfolio των επώνυμων προϊόντων της». Πρέπει να τονιστεί πάντως ότι σε αντίθεση με το διαφορετικό μήκος… κύματος που φαίνεται να εκπέμπουν η Δέλτα Τροφίμων και ο διευθύνον σύμβουλος της Μεβγάλ, οι σχέσεις της αθηναϊκής επιχείρησης με την οικογένεια του κ. Πέτρου Παπαδάκη και εκείνη της κ. Μαίρης Χατζάκου (αμφότερες της έχουν πωλήσει ποσοστό τους) είναι ιδιαίτερα θερμές.