Skip to main content

«Συντονιστικό ξεκίνημα» για την ανάπτυξη

Τα θέματα της ανάπτυξης θα βρεθούν στο επίκεντρο του αυριανού υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Σύσκεψη σήμερα με τη συμμετοχή επτά υπουργών.
Φουλάρει τις μηχανές της η κυβέρνηση, δίνοντας έμφαση στα θέματα της ανάπτυξης, τα οποία θα βρεθούν αύριο στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Του υπουργικού συμβουλίου προηγήθηκε σήμερα ευρεία σύκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Γ. Παπανδρέου στην οποία συμμετείχαν οι Θόδωρος Πάγκαλος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Τ.Μπιρμπίλη, Δ .Ρέππας, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Γερουλάνος, Χ. Παμπούκης καιΕ. Βενιζέλος.

Υπουργός, μάλιστα, χαρακτήρισε τη σημερινή σύσκεψη «συντονιστικό ξεκίνημα» για την ανάπτυξη, αναφέροντας πως ο αναπτυξιακός νόμος είναι έτοιμος. Αναφορικά δε με την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ σημείωσε ότι μέσαστο 2011 η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να επιταχύνει στο μέγιστο δυνατότην απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων.

Σε ό,τι αφορά την κτηματική περιουσία του δημοσίου - το μεγαλύτεροτμήμα της ανήκει στην ΚΕΔ, η οποία διαθέτει και τα σχετικά αρχεία - ηκυβέρνηση θα προβεί σε πλήρη απογραφή της, προτού αντιμετωπιστούν οιτρόποι αξιοποίησής της. Ένας από τους τρόπους αξιοποίησης, είναι η χρήση των δημοσίων κτηρίων,καθώς, όπως αναφέρθηκε, η προηγούμενη κυβέρνηση αντί να αξιοποιήσει τηνπεριουσία αυτή, προχώρησε σε πολλές περιπτώσεις, στην ενοικίαση κτηρίωνγια τις ανάγκες της διοίκησης και με κομματικά κριτήρια.

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ, έχει αποτυπωθεί από την κυβέρνηση η διπλάσια απορροφητικότητα του προγράμματος απ΄ ότι επί ΝΔ, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση των σχετικών κονδυλίων στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή ανάπτυξης υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης . Θ. Πάγκαλου.