Skip to main content

Σύσκεψη για έκτακτα φαινόμενα από πλημμύρες και χιονοπτώσεις

Πέντε μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα έχουν ενταχθεί για την επόμενη χρονιά στον προϋπολογισμό της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης για την αποκατάσταση της περιοχής στο δήμο Βόλβης.

Πέντε μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα έχουν ενταχθεί για την επόμενη χρονιά στον προϋπολογισμό της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης για την αποκατάσταση της περιοχής στο δήμο Βόλβης, μετά τις καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, πρόκειται για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των ρεμάτων της Μικρής Βόλβης, του Μοδίου, της Βαμβακιάς, του Ρήχειου ποταμού στο Σταυρό και των χειμάρρων της Λευκούδας, έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Για την προετοιμασία αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις της χειμερινής περιόδου 2011-2012 συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ένα σύντομο απολογισμό της θερινής αντιπυρικής περιόδου και αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν από την εφαρμογή του Καλλικράτη και τον τρόπο με τον οποίο υλοποιήθηκε η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων στην αιρετή Περιφέρεια.

Παρουσίασε τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης για το νέο έτος και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία και τον συντονισμό που πρέπει να υπάρχει μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να αποτραπούν δυσάρεστα γεγονότα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, με την εφαρμογή του Καλλικράτη φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που η αιρετή Περιφέρεια θα έχει την ευθύνη για το σύνολο του οδικού δικτύου. «Προχωράμε ήδη ταχύτατα τις διαδικασίες για την προμήθεια αλατιού και για την εκμίσθωση των μηχανημάτων που θα μας χρειαστούν, παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τον τρόπο που έγινε η μεταφορά των αρμοδιοτήτων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την έλλειψη προσωπικού που προκλήθηκε από την εφαρμογή της εφεδρείας. Για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να υπάρξει ένας καλός συντονισμός με όλους τους δήμους και όταν προκύψουν τα έκτακτα φαινόμενα από κοινού να δράσουμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τα μικρότερα δυνατά προβλήματα» σημείωσε.