Skip to main content

Σύσκεψη για τις υπογραφές υπέρ του ευρωομολόγου

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποίησε η επιτροπή συντονισμού για την συγκέντρωση τουλάχιστον 1.000.000 υπογραφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ζήτημα της έκδοσης ευρωομολόγου.
Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποίησε, μετά το υπουργικό συμβούλιο, στο γραφείο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Βουλή, η επιτροπή συντονισμού για την συγκέντρωση τουλάχιστον 1.000.000 υπογραφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ζήτημα της έκδοσης ευρωομολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλος της Επιτροπής η προσπάθεια εστιάζεται στο να λάβει η πρωτοβουλία αυτή ευρωπαϊκό χαρακτήρα και να μην είναι «στενά» ελληνική ή εκπορευόμενη μόνο από τους σοσιαλιστές.

Ταυτόχρονα το ίδιο μέλος εκτιμούσε ότι και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε αυτήν την πρωτοβουλία, κινούμενα με τον ίδιο τρόπο στην ευρωπαϊκή «οικογένεια» κομμάτων στην οποία ανήκουν.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου είχε ξεχωριστή συνεργασία με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και τον υφυπουργό Παιδείας, Γιάννη Πανάρετο.

Τα μέλη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας παρουσίασαν στον πρωθυπουργό τον σχεδιασμό των αλλαγών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και εξέφρασαν στον κ. Παπανδρέου την ετοιμότητα του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει ανά πάσα στιγμή με τον νέο νόμο-πλαίσιο για τις αλλαγές στην Παιδεία.