Skip to main content

Σβίγκου: Η πρόταση μομφής γύρισε μπούμερανγκ στη ΝΔ

Η πρόταση μομφής γύρισε μπούμερανγκ στη ΝΔ, που είχε και την πρωτοβουλία να την καταθέσει, υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Την άποψη ότι αυτό που πέτυχε ο κ. Μητσοτάκης με τη στάση του, ήταν «να αναδείξει τον κ. Σαμαρά ως τον πραγματικό ηγέτη της Ν.Δ.», εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, προσθέτοντας ότι «η πρόταση μομφής γύρισε μπούμερανγκ στη ΝΔ, που είχε και την πρωτοβουλία να την καταθέσει, αλλά αποκάλυψε και τη γύμνια των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, η κ. Σβίγκου σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης εκτέθηκε στην ελληνική, αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη με την υποκρισία και τον λαϊκισμό του, για τον απλούστατο λόγο ότι κράτησε μία στάση εντελώς αναντίστοιχη με την πάγια θέση του κόμματός του, αλλά και του ίδιου, για σύνθετη ονομασία».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «πολλοί φιλελεύθεροι πολίτες που ψηφίζουν τη ΝΔ δεν συμφωνούν με αυτήν τη στάση και κατανοούν ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε ήταν και εθνικά ωφέλιμη, αλλά ήταν και στη βάση της εθνικής γραμμής που έχει τεθεί στη χώρα μας από το 1995».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να είναι προσεκτικά στις τοποθετήσεις τους τα κόμματα που έχουν διαπραγματευθεί στο παρελθόν «για πολύ λιγότερα από αυτά που έχει καταφέρει να κερδίσει η ελληνική πλευρά σήμερα» η οποία, όπως είπε, επέδειξε σθεναρότητα στις διαπραγματεύσεις και ήταν πλήρως συμβατή με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

«Αυτά τα κατέδειξε πλήρως και ο κ. Κοτζιάς, παραθέτοντας αυτά τα οποία είχε διαπραγματευτεί η ΝΔ. Από εκεί και πέρα, καταλαβαίνω πως όταν καθοδηγείσαι από τον λαϊκισμό και την ακροδεξιά, δεν μπορείς να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων» συμπλήρωσε.

Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι οι πλειονότητα των Ελλήνων «θέλει η Ελλάδα να προχωρήσει, να γυρίσει σελίδα και να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα με τον πιο επωφελή τρόπο για τα συμφέροντα της χώρας», παρά το διχαστικό κλίμα που προσπαθούν να καλλιεργήσουν ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πολιτικού κόστους για τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Σβίγκου επεσήμανε ότι «ακόμα κι αν υπάρχει ένα πρόσκαιρο πολιτικό κόστος, αυτό αναπληρώνεται και πολύ παραπάνω από το ευρύτερο όφελος που έχεις όταν ενισχύεται το κύρος της χώρας και οι δυνατότητές της» και υπογράμμισε ότι «δεν έχει τίποτε να φοβηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από μία συμφωνία που είναι εθνικά ωφέλιμη».

Τέλος, η κ. Σβίγκου είπε ότι η συμφωνία θα λάβει πολύ περισσότερες ψήφους από αυτές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.