Skip to main content

Σβίγκου: Σύμπλευση Ν.Δ.-ΣΕΒ για την περικοπή των συντάξεων

Όσο περνάει ο καιρός οι Έλληνες πολίτες θα αντιλαμβάνονται ότι είναι πολλά περισσότερα αυτά που κερδίζει η χώρα μας, είπε η κ. Σβίγκου.

Αγωνιώδη προσπάθεια της Ν.Δ. για να ισχύσει το μέτρο της περικοπής των συντάξεων «βλέπει» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, συμπλέοντας, όπως ισχυρίστηκε, με τον ΣΕΒ, ο οποίος τάσσεται κατά της αναίρεσης των μειώσεων στις συντάξεις.

«Δεν υπάρχει έκπληξη ως προς αυτό» εκτίμησε η κ. Σβίγκου μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», «αλλά αυτός που αποφασίζει είναι η κυβέρνηση της χώρας και οι πολίτες της, που θεωρώ ότι έχουν εκλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή θέλουν περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και όχι λιγότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη δυσαρέσκεια μερίδας της κοινωνίας για τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, η κ. Σβίγκου είπε ότι «όσο περνάει ο καιρός και όσο εξηγείται στην κοινωνία το περιεχόμενο της συμφωνίας και δεν επικρατούν στον δημόσιο διάλογο τα ψεύδη που λέει η Νέα Δημοκρατία, οι Έλληνες πολίτες θα αντιλαμβάνονται ότι είναι πολλά περισσότερα αυτά που κερδίζει η χώρα μας».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, με τη συμφωνία «η χώρα μας κερδίζει τη σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια και την επίλυση ενός εκκρεμούς ζητήματος στην εξωτερική πολιτική εδώ και χρόνια, κερδίζει σε διπλωματικό κεφάλαιο, κερδίζει την αρχαία Μακεδονία και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό γιατί παντού υπάρχει η αναφορά ότι η γειτονική χώρα δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον Μέγα Αλέξανδρο ούτε με την αρχαία Μακεδονία».

Επίσης, για τα όσα είπε χθες στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δευτερολογία του, ότι τον στοχοποιούν, προκειμένου να πλήξουν τη σύζυγό του, η κ. Σβίγκου σχολίασε: «Για τη σύζυγό του, αυτό που ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός είναι ότι δεν αποτελεί καμία αναφορά σε ζητήματα της προσωπικής ζωής του κ. Μητσοτάκη αλλά αφορά ζητήματα διαφάνειας και αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με την κοινή offshore που χρηματοδοτούσε εταιρεία της συζύγου του κ. Μητσοτάκη και το Πρώτο Θέμα».