Skip to main content

ΣΒΒΕ: 16+3 βραβεία «Ελληνική Αξία» σε επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε από τον ΣΒΒΕ η βράβευση διαλεχτών βιομηχανιών. Σε «Ευθυμιάδη», «Πίνδο» και «Αφοι Χαϊτογλου» η Αριστεία Μεγάλης επιχείρησης.

Τρεις εταιρείες «μοιράστηκαν» το Βραβείο Αριστείας Μεγάλης Επιχείρησης, ενώ 16 ακόμη βραβεύτηκαν από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του θεσμού «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος».

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στο ξενοδοχείο «The Met», με χορηγό επικοινωνίας της Voria.gr, παρουσία περισσοτέρων των 400 ατόμων και, με τιμώμενες, μεταποιητικές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους, αν και ξεχώρισαν οι βιομηχανίες του κλάδου τροφίμων όπως και δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Στην τελετή παρευρέθηκαν και απένειμαν βραβεία και επαίνους η υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, κα Θεοδώρα Τζάκρη, ο σύμβουλος Διοίκησης Εμπορικής & Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, ο πρύτανης του ΑΠΘ καθ. Περικλής Μήτκας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθ. Αχιλλέας Ζαπράνης, ο πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος καθ. Κώστας Γραμμένος και ο εκπρόσωπος της εφημερίδας “Η Καθημερινή" δημοσιογράφος κ. Σταύρος Τζήμας.

Στον χαιρετισμό της η κ. Τζάκρη είπε ότι την άλλη εβδομάδα θα γίνει το επόμενο βήμα για τη συγκρότηση Συμβουλίου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ενώ σε τελικο στάδιο βρίσκονται και οι συζητήσεις για τη δημιουργία Φόρουμ Βιομηχανικής Πολιτικής, μετά από διαβούλευση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας με τους παραγωγικούς φορείς της μεταποίησης.

Όπως τόνισε, το Συμβούλιο για τη Βιομηχανία, σε πρώτη φάση θα στρέψει την προσοχή της στα εξής πέντε πεδία: Στην προτεραιοποίηση των βιομηχανικών κλάδων. Στη σύνδεση έρευνας και ανάπτυξης ( R&D) με τη βιομηχανία. Στην ενίσχυση της εξωστρέφειας με τη χρήση χρηματοοικονομικών εργαλείων. Στην εκπόνηση, στο επόμενο δίμηνο, πολιτικών για τις μμε. Στην ενέργεια.

Σύντομα, πρόσθεσε η κ. Υπουργός θα αρχίσει και η διαβούλευση για τα 13 νέα προγράμματα που εντάσσονται στο ΕΠΑνΕΚ, για την περίοδο 2014-2020.

Στη σύντομη ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης είπε ότι σε αυτή την τέταρτη ¨Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος¨, ο Σύνδεσμος για μία ακόμη χρονιά τιμά τις επιχειρήσεις που σε πείσμα των καιρών όχι μόνο υπάρχουν αλλά συνεχίζουν να εισφέρουν στη δημιουργία εθνικού πλούτου, στη πορεία της χώρας προς ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτό που επισήμανε ο κ. Σαββάκης είναι η θετική δέσμευση της κ. Τζάκρη, για τη δημιουργία Συμβουλίου Βιομηχανικής Πολιτικής, ενός παλιού αιτήματος του ΣΒΒΕ καθώς η χώρα στερείται διαχρονικά εθνικής πολιτικής για τη μεταποίηση.

Ο κύκλος των ομιλιών και χαιρετισμών έκλεισε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη, με την αλλαγή στάσης και των εκάστοτε κυβερνώντων , ώστε αντί να καλλιεργείται εχθρική στάση απέναντι στον επιχειρηματικό κόσμο, να αναγνωριστεί από κυβερνώντες και κοινωνία ότι ο επιχειρηματίας είναι ένα εργαζόμενος , σκληρά, ο οποίος με τη δουλειά του προσφέρει στους εργαζομένους και το κράτος.

Τα βραβεία και τους επαίνους του θεσμού «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» Βορείου Ελλάδος έλαβαν κατά κατηγορία οι ακόλουθες επιχειρήσεις:


Βραβείο Αριστείας Μεγάλης Επιχείρησης:
-ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ Όμιλος Αγροτεχνολογίας
-Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Η ΠΙΝΔΟΣ»
-Αφοι Χαίτογλου ΑΒΕΕ


Βραβείο Αριστείας Μεσαίας Επιχείρησης
-Δομοτεχνική ΑΕ

Έπαινος Αριστείας Μεσαίας Επιχείρησης
-Doppler ABEE
-Φαίδων ΑΕ


Βραβείο Αριστείας Μικρής Επιχείρησης
-B & T COMPOSITES Τιριακίδης Βασίλειος ΑΒΕΤΕ


Βραβείο Γυναίκα Επιχειρηματίας
-Κατερίνα Νένδου, διευθύνουσα σύμβουλος της Νένδος Σταύρος ΑΕ – SELECT

 

Βραβείο Καινοτομίας
-ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΕΕ


Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας
-SMILE COSMETICS Βοσμάνδρος ΑΕ
-Γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ - ΚΡΙ ΑΕ

Έπαινος Εξαγωγικής Αριστείας
-ΕΚΜΕ AE


Βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας
-SP – CARTONPACK HELLAS AE

Βραβείο Τεχνολογικής Αριστείας
-Όμιλος ΑΛΟΥΜΥΛ
-DASTERI AE

Έπαινος Τεχνολογικής Αριστείας
-CONTROLA AEBE


Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
- Ελληνικός Χρυσός ΑΕ
-ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ
-ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ

 Ειδικό βραβείο για τη συνολική προσφορά της στην οικονομία της Θεσσαλονίκης αποδόθηκε στη ΔΕΘ - Helexpo.