Skip to main content

Σχέδιο Μπουτάρη για αποτεφρωτήριο νεκρών

Στη δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών σκοπεύει να προχωρήσει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, γεγονός που πιθανόν να προκαλέσει νέο επεισόδιο στις σχέσεις του με τον Μητροπολίτη Άνθιμο.
Στη δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών σκοπεύει να προχωρήσει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, όπως ο ίδιος αποκάλυψε μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, γεγονός που πιθανόν να προκαλέσει νέο επεισόδιο στις σχέσεις του με τον Μητροπολίτη Άνθιμο.

Όπως τόνισε ο κ. Μπουτάρης, σήμερα αυτοί που είναι υπέρ της αποτέφρωσης, είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν έως τη Σόφια, πληρώνοντας έως και 1000 ευρώ. 

Ωστόσο, ο νέος δήμαρχος αναφερόμενος στην κόντρα που υπάρχει με τον μητροπολίτηΘεσσαλονίκης,  έκανε λόγο για «ατυχές περιστατικό», σημειώνοντας, όμως, ότι «δεν θαγίνει βέβαια και καρδιακός του φίλος».

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα, έστω και καθυστερημένα, υπογράφηκε τον περασμένο Μάϊο η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Υγείας για τη ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν την ίδρυση και τη λειτουργία κέντρων αποτέφρωσης νεκρών σε εφαρμογή προεδρικού διατάγματος του 2009.