Skip to main content

SZ: Η Ελλάδα στη λίστα των χωρών με τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις

Η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία συγκαταλέγονται παγκοσμίως στην κορυφαία ομάδα κρατών στο πεδίο της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων

«Iδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι ορισμένες χώρες της ευρωζώνης επωφελούνται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων ετών. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία συγκαταλέγονται παγκοσμίως στην κορυφαία ομάδα κρατών στο πεδίο της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων» γράφει η Süddeutsche Zeitung (SZ) σε ανάλυσή της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η εφημερίδα του Μονάχου διαπιστώνει ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης. «Η εντύπωση της αδύναμης ηπείρου είναι απατηλή: Η ζώνη του ευρώ ενισχύεται οικονομικά. Η οικονομία έχει μάλιστα τις δυνατότητες να ξεπεράσει τις επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης» σημειώνει, υπογραμμίζοντας πάντως ότι προϋπόθεση για να συμβούν όλα αυτά είναι να συμβάλουν ενεργά και οι πολιτικοί στην Ευρώπη με μεταρρυθμίσεις, όπως η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, μια κοινή εγγύηση καταθέσεων και η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου.