Skip to main content

Τα άδεια καθίσματα επισήμων στην παρέλαση και το φλερτ Μπουτάρη-ΣΥΡΙΖΑ

Οι επίσημοι που έδωσαν το «παρών» στη χτεσινή παρέλαση, ο υψηλός πήχης για το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και η ημέρα μνήμης για το ΚΚΕ Θεσσαλονίκης.

-Πολλά τα άδεια καθίσματα στην εξέδρα των επισήμων στη χτεσινή παρέλαση. Σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς, που εκμεταλλεύτηκαν και τον καλό καιρό και παρακολούθησαν την παρέλαση, οι απουσίες των επισήμων ήταν περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Ο Σωκράτης Φάμελλος εκπροσώπησε για πρώτη φορά την κυβέρνηση και είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Παναγιότατο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, αλλά φέτος συνοδευόταν κι από τον βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκο Μπόλαρη. Οι Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας έδωσαν το παρών, όπως και ο Γιώργος Αρβανιτίδης και οι τρεις ασχολήθηκαν με το νέο μέλος στην οικογένεια του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, που αναμένεται να γεννηθεί στις αρχές Μαΐου. Τα κέφια του είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος έδωσε και εναλλακτική ιδέα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, καθόλου άσχημη... Λίγες οι παρουσίες περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων. Η Βούλα Πατουλίδου έδειξε να εκτιμά δεόντως το χιούμορ του δημάρχου, όπως και οι αντιδήμαρχοι, Καλυψώ Γούλα και Γιώργος Δημαρέλος. Το καθιερωμένο πέρασμα με το σκούτερ και το ανοιχτό κράνος έκανε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

-Την πρώτη περιφερειακή προσυνεδριακή εκδήλωσή του κάνει το ΠΑΣΟΚ στις 3 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη και ο τοπικός κομματικός μηχανισμός έχει πάρει... φωτιά. Όλοι θέλουν η συγκεκριμένη εκδήλωση στο «Βελλίδειο» να είναι επιτυχημένη και κυρίως να είναι πολυπληθής, διότι θα δώσει ώθηση σε όλες όσες θα ακολουθήσουν σε όλη την Ελλάδα, μέχρι το συνέδριο του ερχόμενου Ιουνίου. Ο πήχης για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη εξάλλου έχει μπει πολύ ψηλά από τον κομματικό μηχανισμό. Το συντονισμό της εκδήλωσης στο «Βελλίδειο» ανέλαβαν ο Χρήστος Παπαδούλης και ο Μιχάλης Πάπου, οι οποίοι θα έχουν και τη συνδρομή κλιμακίου από την Αθήνα.

-Εμείς τα γράφαμε εδώ και καιρό για το έντονο φλερτ Μπουτάρη – ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάποιοι ΣΥΡΙΖΑίοι της Θεσσαλονίκης δεν ήθελαν να τα ακούσουν. Τώρα σιγά σιγά βλέπουν κι αυτοί τα δείγματα από τα κεντρικά στελέχη του κόμματος και... υποψιάζονται. Τόσο που ορισμένοι άρχισαν να κάνουν διαρροές και εμφανίσεις μπας και πάρουν χαμπάρι στην Αθήνα ότι δεν είναι μονόδρομος για τις επόμενες δημοτικές εκλογές η στήριξη στον νυν δήμαρχο, με τον οποίο τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης έχουν πολύ καλές σχέσεις και πολύ θετική εικόνα. Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι μπορεί να βρήκε κλειστές πόρτες για τα σχέδιά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης περί μητροπολιτικότητας του δήμου από άλλους φορείς, όμως άνοιξαν οι πόρτες της κυβέρνησης... Η 30η Μαρτίου και όσα θα πει (και κυρίως θα κάνει στη συνέχεια) ο Αλέξης Χαρίτσης είναι ένα ορόσημο. Δεν είναι το μόνο. Όπως δεν θα είναι και οι μοναδικές οι παρεμβάσεις στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένουν στην αυτόνομη κάθοδο στις επόμενες δημοτικές εκλογές, με επικεφαλής κομματικό στέλεχος. Ποιοι προαλείφονται για υποψήφιοι δήμαρχοι είναι εμφανές. Σε αυτούς προσθέστε κι άλλους δυο τρεις που το παλεύουν στα... μουλωχτά και κυρίως μην ξεγράφετε ονόματα. Είναι νωρίς ακόμη...

-Η 20η Μαρτίου ήταν μια από τις πιο σημαντικές ημέρες για το ΚΚΕ Θεσσαλονίκης. Η κομματική οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας τίμησε τη μνήμη του Γιάννη Ζέβγου, που δολοφονήθηκε πριν από 70 χρόνια στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Γεωργίου Σταύρου. Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του κόμματος στην Εγνατία και έκαναν πορεία ως το σημείο που έχασε τη ζωή του ο Γιάννης Ζέβγος. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ζήσης Λυμπερίδης, ενώ αποκαλύφθηκε και τιμητική πλακέτα.