Skip to main content

Τα ανέκδοτα του Τσαβούσογλου και η ηχηρή παραίτηση από τα ΕΑΣ

Τα δύο εκπληκτικά ανέκδοτα του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, η παραίτηση - κόλαφος του Επίτιμου Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη από το ΕΑΣ.

Είπε δύο εκπληκτικά ανέκδοτα ο Τσαβούσογλου, Τούρκος ΥΠΕΞ, και δεν ξέρω ποιο να προτιμήσω για καλύτερο: «Η Τουρκία σέβεται πάντα τις Συμφωνίες» και «Θέλουμε να μειώσουμε την ένταση με την Ελλάδα».

Αντιδρούν δάσκαλοι και γονείς που χάνουν ένα σημαντικό κονδύλι για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, από την επιβολή φορολογίας στα έσοδα των σχολείων από τα κυλικεία. Μάλιστα, η φορολόγηση των εσόδων των σχολικών επιτροπών με συντελεστή 29% έχει και αναδρομική ισχύ. Να δεις που θα φορολογήσουν και τα έσοδα από τους ζητιάνους. Και όπου νάναι, και το χαρτζιλίκι. Κάθε πιτσιρίκι θα έχει και ταμειακή μηχανή.

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης στο κείμενο της παραίτησής του από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων τα λέει όλα σε μία φράση: «Γνωρίζοντας, αλλά κυρίως κατανοώντας την ευρύτερη γεωστρατηγική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να υπηρετώ διαχρονικές πολιτικές που δεν στηρίζουν έμπρακτα τον στρατηγικό πυλώνα της Άμυνας και δη της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας».

Και ο Ναύαρχος συνεχίζει ρίχνοντας δεύτερη βόμβα: «Ανεξάρτητα με τα ανωτέρω σας προτρέπω να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για τα θέματα "Διοίκησης" και "υγιούς συνδικαλισμού"». Υγιής και συνδικαλισμός στην Ελλάδα είναι έννοιες ασύμβατες. Είναι σα να λέμε νοσοκομεία χωρίς ράντζα. Γίνεται;

Με απευθείας ανάθεση, «λόγω του κατεπείγοντος», ο Μουζάλας παράγγειλε 100.000 έγγραφα αιτήσεων ασύλου. Όταν λέμε κατεπείγον, αύριο τους περιμένουμε τους καινούργιους 100 χιλιάδες πρόσφυγες; Η εκτύπωση των εγγράφων είναι υπόθεση μιας ημέρας, πού κολλάει το κατεπείγον, για να δοθεί η δουλειά με ανάθεση; [μήπως πρέπει να μάθουμε και το όνομα του τυπογράφου και τι σχέση έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ;].

Σε πλήρη ταύτιση με την αμερικανική πολιτική η ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα δεν θα διαταράξει την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περίπτωση επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Α. Τσίπρας, στην Ουκρανία. «Η Ελλάδα είναι μέλος του μπλοκ και παρόλο που υπάρχει ένα συγκεκριμένο οικονομικό συμφέρον για την άμεση επίλυση της κρίσης και την άρση των κυρώσεων που είχαν εξαιρετικά επώδυνη επίδραση στην ελληνική οικονομία, δεν θα διασπάσει την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Γιες σερ…

Για να παρηγοριόμαστε ή για να προετοιμαζόμαστε; Ο κατώτατος μισθός στη Βουλγαρία είναι 235 ευρώ, καίτοι διπλασιάστηκε από το 2008. Στη Ρουμανία είναι 275 ευρώ, κι αυτός διπλάσιος από το 2008. Εμείς έχουμε μια διαφορά. Είναι μεν μεγαλύτερος, αλλά τείνει να μειωθεί στο μισό από το 2008. Κάποια στιγμή, οι Βούλγαροι και Ρουμάνοι θα ανεβαίνουν, εμείς θα κατεβαίνουμε, πού θα πάει, θα συναντηθούμε.

Τι είναι πάλι αυτή η έρευνα στο Μαυροβούνιο, που κατέδειξε ότι ένα στα πέντε παιδιά δεν είναι του συζύγου; Και λένε ότι έτσι συμβαίνει σ’ όλη την Ευρώπη. Δηλαδή, εγώ που έχω πέντε παιδιά, ένα από αυτά είναι του γείτονα; Άραγε, και μέσα στα παιδιά του γείτονα είναι σίγουρο πως το ένα δεν είναι δικό μου; Για κοίτα τι σού κάνουν οι έρευνες.