Skip to main content

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης

Με αυτοδυναμία, για τρίτη συνεχόμενη φορά, νικήτρια στην εκλογική διαδικασία η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών

Για τρίτη συνεχή φορά, από το 2011 που ιδρύθηκε, αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών (ΑΣΠΑ).

Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε χθες, ήταν πολύ μεγάλη: συνολικά ψήφησαν 3.981 αστυνομικοί, ποσοστό 85,45%.

Η ΑΣΠΑ, που για πρώτη φορά έλαβε αυτοδυναμία, συγκέντρωσε ποσοστό 52,8%, ήτοι 2.103 ψήφους, ενώ το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών έλαβε 1.475 ψήφους, ποσοστό (37,05%). Η Ενωτική Μαχητική Αστυνομική Συσπείρωση (ΕΜΑΣ) πήρε 212 ψήφους (5,32%). Τέλος, η Δύναμη Αναγέννησης έλαβε 127 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 3,19%. Τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 35 και τα άκυρα 29.

«Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ καλή. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που ήρθαν μαζικά να ψηφίσουν και να στηρίξουν τη διαδικασία, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα», σχολίασε στη Voria.gr ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ και ιδρυτής της ΑΣΠΑ, Δημήτρης Παδιώτης.