Skip to main content

Τα χαρακτηριστικά των χθεσινών εκλογών στην Αλβανία

"Όργιο" εξαγοράς ψήφων στη γειτονική Αλβανία, με τους πολίτες να ψηφίζουν σε φορτισμένη ατμόσφαιρα και με την πόλωση να έχει χτυπήσει "κόκκινο".

Κοίτα σύμπτωση… Προχθές έγραψα για τον μισο-Αλβανό δικτάτορα Θεόδωρο Πάγκαλο, που η πολιτική του έβλαψε αφάνταστα την Ελλάδα, και έρχεται ο εγγονός του, Θεόδωρος Πάγκαλος, πρώην ΥΠΕΞ της Ελλάδας -κακή τη μοίρα- [εκείνος που ήθελε να πάρει ο αέρας την ελληνική σημαία στα Ίμια] και ξετρέλανε τους Αλβανούς με την δήλωσή του, ότι η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου... ήταν Αλβανίδα.

Σημείωσε επίσης, πως δεν υπήρχαν Έλληνες εκείνη την εποχή: «Αν κάποιος μπορεί να διεκδικήσει τον Μέγα Αλέξανδρο, είναι οι Αλβανοί», ανέφερε o πρώην υπουργός, μεταξύ άλλων. Αν ζούσε ο μισο-Αλβανός παππούς του, θα ήταν υπερήφανος για τον εγγονό, όπως είναι τώρα και όλοι οι Αλβανοί. [Υπενθυμίζω, προς άρση κάθε παρεξήγησης, ότι ο νυν Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ΥΠΕΞ στην Ελλάδα, και όχι στην Αλβανία].

Όσοι θέλουν να συγχυστούν, μπορούν να ακούσουν τις δηλώσεις του στο: youtube.com/watch?v=HaXtQph0ZGw&feature=youtu.be

Από την στιγμή που οι Γερμανοί, με την Υπηρεσία Κατασκοπείας τους, παρακολουθούσαν τα τηλεφωνήματα και μέσα στον Λευκό Οίκο, όπως αναφέρει το Der Spiegel, τότε στην Ελλάδα, κατ’ αναλογία, θα πρέπει να έκαναν και να κάνουν κυριολεκτικά "πάρτι". Κι αν αυτό ισχύει -γιατί να μη ισχύει;-, τότε η χώρα μας θα πρέπει να θεωρείται στο Βερολίνο ως μια… μοντέρνα "γερμανική αποικία".

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την πολύπαθη Βενεζουέλα, μία χώρα στην οποία το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της άκρατης κομουνιστικής λιτότητας και της ενεργειακής κρίσης. Οι συνέπειες στην κοινωνία είναι ακόμη μεγαλύτερες, με την φτώχεια να μην κάνει διακρίσεις και να δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο. [Ξέρω, ξέρω Τριαντάφυλλε… Όλοι αυτοί οι εξαθλιωμένοι που βλέπουμε στις εικόνες είναι πράκτορες των ιμπεριαλιστών]

Εδώ θα φανεί η παλικαριά του Ν. Κοτζιά, αν είναι αυθεντική ή ιμιτασιόν (ελπίζω και εύχομαι να συμβαίνει το πρώτο), ώστε να αντισταθεί σε κάθε πίεση στο βρόμικο παιχνίδι του Άιντα και των Τούρκων, που όπως αποκαλύπτει ο Μ. Ιγνατίου, καθοδηγείται από τον Βρετανό διπλωμάτη Τόναθαν Άλαν, διάδοχο του αλήστου μνήμης λόρδου Χάνεϊ, που έφτιαξε το Σχέδιο Ανάν.

Η τουρκική πλευρά, σε μία προσπάθεια δημιουργίας καλών εντυπώσεων, θέλει να ρίξει στο τραπέζι την πρόταση για παραμονή του 10% του στρατού της -περίπου 4.000-5.000 άτομα- στο νησί σε μία βάση κατά τα βρετανικά πρότυπα. Αν μείνει επισήμως, έστω και ένας Τούρκος στρατιώτης στο νησί, δίνει δικαίωμα στην Τουρκία να επικαλείται προστασία των Τ/κ. Η απόσταση από τα τουρκικά παράλια είναι ώσπου να πεις… κύμινο, για να στείλει στρατό.

"Όργιο" εξαγοράς ψήφων στη γειτονική Αλβανία, με τους πολίτες να ψηφίζουν σε φορτισμένη ατμόσφαιρα και με την πόλωση να έχει χτυπήσει "κόκκινο" τις προηγούμενες ημέρες. Τραμπουκισμοί, επιθέσεις σε κομματικά γραφεία, απειλές και εκφοβισμοί χαρακτήρισαν για μια ακόμη φορά τις αλβανικές εκλογές.

Αλβανικές εφημερίδες σημειώνουν ότι μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες, σημειώθηκαν 140 καταγγελίες για προσπάθειες χρηματισμού ψηφοφόρων. Καταγγελία για εξαγορά ψήφων έκανε ως και ο Νασίπ Νάτσο, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και τώρα υποψήφιος στο Μπεράτι, με επιστολή του προς το Γενικό Εισαγγελέα της χώρας Αντριατίκ Λάλα, τον Πρέσβη των ΗΠΑ Ντόναλντ Λου, τον Αντιπρόσωπο του ΟΑΣΕ, τον Αρχηγό της Αστυνομίας κ.α.