Skip to main content

Τα δεδομένα για να συμμετάσχει στους ισχυρούς του CL ο ΠΑΟΚ

Το φινάλε στην Τουρκία και συγκεκριμένα η τελική κατάταξη των Μπεσικτάς - Γαλατάσαραϊ θα κρίνει αν ο «Δικέφαλος» θα αγωνιστεί με ευκολότερο αντίπαλο

Την παρουσία του στα προκριματικά του επόμενου Champions League επισφράγισε και τυπικά χθες ο ΠΑΟΚ μετά το διπλό που κατέκτησε στη Λεωφόρο.

Συγκεκριμένα, ο «Δικέφαλος» θα συμμετάσχει στο γκρουπ των μη πρωταθλητών του 2ου προκριματικού γύρου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μαζί με άλλες πέντε ομάδες εκ των οποίων ο Άγιαξ (53.000), η Βασιλεία (71.500) και οι δευτεραθλήτριες ομάδες σε Τουρκία (τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος όλα ανοιχτά καθώς παλεύουν Γαλατάσαραϊ, Ιστανμπούλ Μπασάκσεχιρ, Φενέρμπαχτσε, Μπεσικτάς), Τσεχία (μία εκ των Σλάβια Πράγας ή Σίγκμα Όλομουτς) και Αυστρία (φαβορί η Στουρμ Γκρατς) που αναμένεται να γίνουν γνωστές.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν 29.500 βαθμούς στην κατάταξη της UEFA και για να παίξουν ως ισχυροί στον συγκεκριμένο προκριματικό γύρο θα πρέπει να τερματίσει δεύτερη στη γείτονα χώρα μία εκ των Μπασάκσεχιρ (8.500) ή Φενέρ (23.500) καθώς υστερούν βαθμολογικά έναντι της Μπεσικτάς (57.000) αλλά και της Γαλατά εξαιτίας πως η τελευταία έχει αβαντάζ λόγω καλύτερης βαθμολογίας της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος.

Σημειώνεται πως ενδεχόμενη πρόκριση θα ήταν εξαιρετικά σημαντική υπόθεση για την ευρωπαϊκή φετινή συνέχεια των «ασπρόμαυρων» καθώς οι φετινές αλλαγές του θεσμού οδηγούν απευθείας τις ομάδες που θα αποκλειστούν στον 3ο προκριματικό, στους ομίλους του Europa League και όχι στα play-off για την πρόκρισή τους σε αυτούς.

Το πρόγραμμα των τεσσάρων μονομάχων στην τουρκική Süper Lig:

Γαλατάσαραϊ (66 βαθμούς)

Ακίσασπορ (εκτός)
Μαλάτιασπορ (εντός)
Γκέζτεπε (εκτός)

Ιστανμπούλ Μπασάκσεχιρ (65)

Σίβασπορ (εντός)
Αντάλιασπορ (εκτός)
Κασίμπασα (εντός)

Φενέρμπαχτσε (63)

Μπούρσασπορ (εντός)
Καραμπούκσπορ (εκτός)
Κόνιασπορ (εντός)

Μπεσικτάς (62)

Καϊσέρισπορ (εντός)
Οσμάνλισπορ (εκτός)
Σίβασπορ (εντός)

Βαθμολογία

1) Γαλατάσαραϊ 66
2) Ιστανμπούλ Μπασάκσεχιρ 65
3) Φενέρμπαχτσε 63
4) Μπεσικτάς 62
5) Τραμπζονσπόρ 49
6) Γκέζτεπε 47
7) Σίβασπορ 47
8) Καϊσέρισπορ 44
9) Κασίμπασα 40
10) Μαλάτιασπορ 39
11) Μπούρσασπορ 36
12) Ακίσασπορ 36
13) Αλάνιασπορ 35
14) Αντάλιασπορ 35
15) Κόνιασπορ 32
16) Οσμάνλισπορ 32
17) Γκεντσλερμπιρλιγκί 30
18) Καραμπούκσπορ 12

Η κατάσταση στην Τσεχία

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, η Βικτόρια Πλζεν οδηγεί την κούρσα με 59 βαθμούς, η Σλάβια Πράγας βρίσκεται στη 2η θέση της HET Liga με 50 βαθμούς ενώ στην ακολουθεί η Σίγκμα Όλομουτς.

Αξίζει να σημειωθεί πως την επόμενη αγωνιστική (5 Μαΐου), η Βικτόρια Πλζεν θα υποδεχθεί την Σλάβια στη «Doosan Arena» της ομώνυμης τσεχικής πόλης.

Η κατάσταση στην Αυστρία

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, η Στουρμ Γκρατς βρίσκεται στη 2η θέση της αυστριακής Bundesliga έχοντας 63 βαθμούς έναντι της 3ης ΛΑΣΚ Λιντς που έχει 57.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στις 12 Μαΐου στη «Merkur Arena» του Γκρατς ενώ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η Σάλτσμπουργκ με 74 βαθμούς.