Skip to main content

Διακομματικά... μπερεκέτια στην Τούμπα με μενού το δήμο Θεσσαλονίκης

Διαπαραταξιακή και διακομματική σύναξη αυτοδιοικητικών του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Τούμπα, με... μενού τα πεπραγμένα της δημοτικής διοίκησης.

Διαπαραταξιακή και διακομματική σύναξη είχαμε στο «Μπερεκέτι» στην Τούμπα, με μενού το... Δήμο Θεσσαλονίκης. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Σπύρος Βούγιας, Στέλιος Λιακόπουλος, Γιώργος Αβαρλής, Εφραίμ Κυριζίδης και πέντε έξι εργαζόμενοι τα είπαν και τα ήπιαν και μαθαίνουμε οι διαπιστώσεις τους για την πορεία των πραγμάτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης έχουν σημείο συνάντησης...

Το σημείο αυτό μάλλον ακούει στο όνομα Γιάννης Μπουτάρης, καθώς όπως μαθαίνουμε, στις κοινές διαπιστώσεις του δια ταύτα της συνάντησης ήταν το έλλειμμα στην παραγωγή έργου από τη διοίκηση του Δήμου και η προβληματικά λειτουργία γενικότερα του οργανισμού, με τους εργαζόμενους να παραδέχονται ότι έχει δημιουργηθεί κακό κλίμα μεταξύ τους, με ευθύνη της διοίκησης.

Μαθαίνουμε ότι ένα σημαντικό σημείο τριβής είναι οι συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού, κάτι που οι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι της παρέας δεσμεύτηκαν ότι θα το κοιτάξουν. Οι εργαζόμενοι της παρέας είπαν ότι «πρωταθλήτρια» στις μετακινήσεις αναδεικνύεται για άγνωστο σε αυτούς λόγο η Πολεοδομία, στην οποία σήμερα δεν υπάρχει ένας αρχιτέκτονας!

Μεγάλο μέρος της κουβέντας απασχόλησαν όσα γίνονται στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που τον τελευταίο καιρό είναι... επεισοδιακές και γενικότερα η παρέα αντάλλαξε απόψεις και έγιναν όλοι κοινωνοί της αγωνίας και του προβληματισμού όλων.

Οι συμμετέχοντες έλεγαν ότι τίποτα δεν έγινε κρυφά, ούτε υπάρχει κάτι περίεργο στη συνάντησή τους (παρά το πολιτικά ετερόκλητο σχήμα) και πως συζητούν για τον Δήμο, για τον οποίο όλοι ενδιαφέρονται. «Η ανταλλαγή απόψεων, ο γόνιμος διάλογος κι ο προβληματισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Δε χρειάζεται να αναστατώνεται κανείς...», μας είπε ένας εκ των παρισταμένων.