Skip to main content

Τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό στην Detrop-Oenos

«Το μέλλον των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό-Ευκαιρίες εξωστρέφειας», ήταν το θέμα παράλληλης εκδήλωσης των εκθέσεων DETROP-OENOS, στην οποία παρευρέθηκε ο Γερμανός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη.

«Το μέλλον των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό-Ευκαιρίες εξωστρέφειας», ήταν το θέμα παράλληλης εκδήλωσης των εκθέσεων DETROP-OENOS, όπου ο Γερμανός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Βόλφγκανγκ Χέλσερ-Όμπερμαϊερ, απευθύνοντας χαιρετισμό, τόνισε πως εύχεται ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, όπως αναφέρθηκε θετικά για τον ελληνικό τουρισμό πρόσφατα στην έκθεση ITB, να πράξει το ίδιο σύντομα και για τα ελληνικά τρόφιμα-ποτά.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ελληνικού εμπορικού ομίλου Trienon GmbH, Σάββας Τριανταφυλλίδης, είπε ότι η τοποθέτηση ελληνικών προϊόντων στα ράφια των γερμανικών λιανεμπορικών αλυσίδων έχει γίνει δυσκολότερη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο λόγος είναι ότι οι Γερμανικές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου βάζουν προϋποθέσεις για την αγορά ελληνικών προϊόντων, όπως εγγυήσεις ότι προέρχονται από παραγωγούς με συνεπή εξαγωγική δραστηριότητα.

Μάλιστα ο κ. Τριανταφυλλίδης απέδωσε αυτή την ανασφάλεια των γερμανικών αλυσίδων στο ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες παραγωγούς, καθώς ενώ υπογράφονται συμφωνίες πώλησης προϊόντων για ένα χρόνο, ξαφνικά σε τρεις μήνες οι τιμές αλλάζουν και η συμφωνία παύει να υφίσταται.