Skip to main content

Τα επόμενα στρατόπεδα που θα αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες

O Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα στην Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης

Μετά την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον ομώνυμο δήμο, ανοίγει ο δρόμος για την απόδοση και άλλων στρατοπέδων στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, το επόμενο διάστημα «θα έχουμε μια αξιοποίηση των χώρων που δεν χρειάζεται άλλο το υπουργείο».

Ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα στην Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης. Επίσης, όπως είπε, βρίσκεται στην τελευταία φάση το πρώην στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά. Τέλος, ξεκινούν οι συζητήσεις για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χώρου στην περιοχή, του στρατόπεδου Καρατάσου.

«Κάποια θα αξιοποιηθούν από τις τοπικές κοινωνίες, άλλα θα έχουν και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και άλλα θα πρέπει να επιστραφούν στο υπουργείο Οικονομικών από όπου έχουν παρθεί», υπογράμμισε στο περιθώριο της εκδήλωσης όπου υπογράφει η σύμβαση παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Π. Μελά.