Skip to main content

Τα έψαλαν για την «Καλή Χρονιά» στον Μπουτάρη

Με ευχές για καλή χρονιά, πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και μελωδίες «πλημμύρισε» σήμερα, παραμονή του νέου έτους, το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Με ευχές για καλή χρονιά, πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και μελωδίες «πλημμύρισε» σήμερα, παραμονή του νέου έτους, το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Μέσα σε ατμόσφαιρα γιορτής ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο Γενικός Γραμματέας Θωμάς Ψαρράς και η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης καλωσόρισαν τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα ΚΑΠΗ και τις Φιλαρμονικές του Δήμου, της Αστυνομίας και του Γ’ Σώματος Στρατού που έψαλαν τα κάλαντα συνοδεία μουσικών οργάνων.
 
Η Φιλαρμονική του Δήμου έψαλε πρώτη τα κάλαντα στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμά Ψαρρά,  με ανταλλαγή ευχών για Υγεία, Πρόοδο και συνέχιση της καλής συνεργασίας και το νέο έτος. 
 
Τα αυθεντικά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της Καισάρειας που ακούγονται στα Δωδεκάνησα, έψαλε η χορωδία ΚΑΠΗ (9ο ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης) στο Γενικό Γραμματέα Θωμά Ψαρρά και ακολούθως στο Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Τη σκυτάλη πήρε η μπάντα της Αστυνομίας και στη συνέχεια η Φιλαρμονική του Γ’ Σώματος Στρατού.  
 
«Πάει ο παλιός ο χρόνος…» και «Ο κόσμος είναι ψέμα…» τραγούδησαν στη συνέχεια τα μέλη του Συλλόγου Λεχριτών Θεσσαλονίκης ο «Διόνυσος», ακολούθησαν οι μικροί και μεγάλοι εθελοντές του 2012 που έψαλλαν χαρμόσυνες πρωτοχρονιάτικες μελωδίες και τραγούδησαν τα κάλαντα στην αγγλική γλώσσα. 
 
Τα κάλαντα με τα… χάλκινα έψαλαν στο Δήμαρχο μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ μέλη της Ένωση Μικρασιατών Φοιτητών Θεσσαλονίκης, τραγούδησαν τα κάλαντα της Προποντίδας και αντάλλαξαν ευχές με το Γιάννη Μπουτάρη. 
 
Μελομακάρονα και γλυκίσματα ήταν τα κεράσματα που προσφέρθηκαν, ενώ ακούστηκαν ευχές για μια καλύτερη χρονιά γεμάτη υγεία, αισιοδοξία και ευημερία. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ευχήθηκε το 2013 να είναι μια χρονιά αισιόδοξη, χαρούμενη και δημιουργική: «Εύχομαι σε όλους τους Θεσσαλονικείς Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, να είμαστε αισιόδοξοι και να έχουμε υγεία και δύναμη για να υποδεχτούμε το 2013 με πίστη για το καλύτερο και πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης».