Skip to main content

Τα εργαστήρια του αλβανικού εγκλήματος στην Ελλάδα και η CIA

Οι λεωφόροι της πείνας στη Βενεζουέλα, η απομάκρυνση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και το ειδύλλιο Βρετανίας-Τουρκίας.

Η αλβανική αστυνομία αποκάλυψε τα ονόματα 17 ατόμων που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για αποστολές παράνομων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά έναντι αμοιβής 20 χιλιάδων ευρώ. Από τους 17 συλληφθέντες στην Αλβανία, δύο είναι αστυνομικοί, ενώ καταζητείται ένας ακόμη.

Το εγκληματικό κύκλωμα δρούσε με 7 εργαστήρια παραποίησης εγγράφων στην Ελλάδα και 4 ανάλογα εργαστήρια στην Αλβανία. Η αλβανική αστυνομία αναφέρει ότι οι έρευνες άρχισαν από το 2016 με τις ελληνικές Αρχές, ενώ μέχρι πέρυσι είχαν συλληφθεί άλλοι 24, με την ίδια κατηγορία.

Με πλατιά χαμόγελα χαιρετήθηκαν η Ελισάβετ της Βρετανίας με τον Ερντογάν. Αναμενόμενο… Έχουν τόσα κοινά σημεία. Οι Βρετανοί κρεμούσαν τους Κύπριους αγωνιστές το 1955 -και ανήλικους-, οι Τούρκοι βασάνιζαν τους εναπομείναντες το 1974. Από την στιγμή που ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος, ό,τι κακό συνέβη, πίσω του θα βρεις ή Βρετανό, ή Τούρκο. Ενίοτε και τους δυο.

Θα αναθερμανθεί επικίνδυνα το ειδύλλιο Βρετανίας-Τουρκίας, από την στιγμή που η Γαλλία ζητά έγκριση για Βάση στην Κύπρο, και ο Νετανιάχου πηγαίνει στη Λευκωσία σαν στο σπίτι του. Βρετανία και Τουρκία χάνουν το μονοπώλιο επιρροής στη Μ. Ανατολή, και δια της Κύπρου.

Στη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στις 17 Μαΐου στη Σόφια αναμένεται να επιβεβαιωθεί η αρχή της συμφωνίας που είναι αποτέλεσμα των μαραθωνίων διαπραγματεύσεων εδώ και τέσσερις μήνες, και κατέληξαν σε συμφωνία το Σάββατο στο Σούνιο. Οι δύο πρωθυπουργοί θα δώσουν οδηγίες στους υπουργούς Νίκο Κοτζιά και Νίκολα Ντιμίτροφ να οριστικοποιήσουν τα τελευταία στοιχεία. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων.

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, καθηγητής Θεόδωρος Πισιμίσης, υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τον Πολάκη, και χαρακτήρισε την κατάσταση στο Νοσοκομείο - που είναι ίδια σε κάθε δημόσιο Οργανισμό:

"Προσωπικές στρατηγικές και ωφελιμότητες αριστερού περιεχομένου", "κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο συνδιοικητή", "κομματική καμαρίλα" και "παρεάκια του ΣΥΡΙΖΑ", είπε ο Πισιμίσης που βρίσκεται στον χώρο της Αριστεράς.

Ως "συνεργάτες του Κρεμλίνου" που όχι μόνο δεν καταπολεμούν τις εκστρατείες παραπληροφόρησης της ρωσικής κυβέρνησης αλλά αντίθετα τις υποβοηθούν, χαρακτηρίζει Ελλάδα και Κύπρο μια πρόσφατη μελέτη της "μυστήριας" ΜΚΟ European Values. Το ότι έχει πλήρως παραδοθεί η κυβέρνηση της Ελλάδας στις ΗΠΑ, αυτό δεν το πρόσεξε η "αντικειμενική" ΜΚΟ.

Η CIA εξέδωσε μια ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, που αναφέρει ότι θα προσλάβει όσους γνωρίζουν έστω και μια ξένη γλώσσα -μητρική- εκτός από τα αγγλικά. Αναρωτιέμαι αν τα greeklish (γκρίκλις) που μιλάμε εμείς, θεωρούνται ξένη γλώσσα. Αν είναι, να τρέξουμε, για να εμποδίσουμε την Ρωσία να καθυποτάξει την υφήλιο [οι άλλοι ας την υποτάξουν, η Ρωσία είναι το πρόβλημα].

"Λεωφόροι της πείνας" αποκαλούνται οι δρόμοι της Βενεζουέλας, που οδηγούν σε χώρες της περιοχής. Εγκαταλείπουν καθημερινά την Βενεζουέλα 5.000 άνθρωποι. Για να τα καταφέρουν, πολλοί από αυτούς περπατούν μια διαδρομή 215 χιλιομέτρων και μέσα από τον Αμαζόνιο.

Να φύγουν, Τριαντάφυλλε, έτσι δεν είναι; Όργανα του καπιταλισμού είναι, και δρουν ενάντια στην επανάσταση της Αριστεράς. Τα ίδια δεν γίνονται και στην Ελλάδα; Να φύγουν οι αντεπαναστάτες να μείνουμε οι καθαροί Αριστεροί. Θα μου πεις, ποιος θα δουλεύει; Ναι, είναι ένα πρόβλημα αυτό.