Skip to main content

Το παραλήτημα της Ζωής και το σταλινικό κόμμα του Λαφαζάνη

Τα... εσώψυχα της Κωνσταντοπούλου, το σταλινικό κόμμα του Λαφαζάνη και η «προοδευτική» συνδικαλίστρια υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Η Κωνσταντοπούλου, θέλει να εμφανιστεί ως η πιστή τηρητής των νόμων, και μάλιστα του γράμματος, αλλά τα… εσώψυχα δεν την αφήνουν να κρυφτεί. Είπε: «Ντρέπομαι για λογαριασμό αρχηγών κομμάτων και βουλευτών που εμπόδισαν τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος καταρράκωσε το δημόσιο συμφέρον».

Πώς είναι δυνατόν μια νομικός, να αποφαίνεται περί της ενοχής προσώπου, για το οποίο δεν υπάρχει καν καταγγελία από καμιά Αρχή; Ποιος κατέστησε κατηγορούμενο τον Στουρνάρα, και με ποιο δικαίωμα η κυρία νομικός έχει καταλήξει οριστικά και αμετάκλητα στην ενοχή του;

Συνήθως, ο παραληρηματικός λόγος αποκαλύπτει το ήθος και τον ψυχισμό του εκφέροντος.

Υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται η Δύση για το πρόβλημα λαθρομεταναστών και προσφύγων. Μεγαλύτερη υποκρισία δεν υπάρχει. Αν θέλουν να εξαλειφθεί το φαινόμενο, η λύση είναι απλή. Να πάψουν να χρησιμοποιούν τους τζιχαντιστές για την διάλυση των κρατών. Όσο χρησιμοποιούσαν Κοσοβάρους επαγγελματίες δολοφόνους, η δουλειά γινόταν «πιο επιστημονικά».

Το σταλινικό κόμμα του Λαφαζάνη, παρουσιάζεται στις δημοσκοπήσεις με χαμηλά ποσοστά. Είναι νωρίς ακόμη. Τα ΜΜΕ έκαναν «προσωπικότητες» τους Λαφαζαναίους, εμφανίζοντάς τους συνεχώς στα τηλεπαράθυρα για «βαβούρα». Το ίδιο θα κάνουν και τώρα, με το εκλογικό σώμα να προτιμά τους «αναγνωρίσιμους».

Για όσους εκπλήσσονται με το γεγονός ότι απίθανα πρόσωπα γίνονται «προσωπικότητες», να τους θυμίσω πως ο Γεώργιος Μαύρος, αυτός που σταμάτησε άρον-άρον τις διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους στην Ζυρίχη το 1974, για να τρέξει στην Αθήνα και προετοιμασθεί για τον προεκλογικό αγώνα, μήπως και τον προλάβει ο Ανδρέας Παπανδρέου, είχε απίστευτη εξέλιξη.

Νεαρός δικηγόρος, άπειρος, άγνωστος, αλλά και αλλοδαπός (είχε ιταλική υπηκοότητα, λόγω ιταλικής κατοχής των Δωδεκανήσων) ανέλαβε την υπεράσπιση της Ισραηλιτικής Κοινότητας στο θέμα της διεκδίκησης των εβραϊκών περιουσιών από το ελληνικό κράτος, μετά την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Και κάποια στιγμή έγινε σημαίνον στέλεχος της Ένωσης Κέντρου και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ορκίστηκε η «προοδευτική» συνδικαλίστρια υπηρεσιακή πρωθυπουργός. Περίμενα να δω αν θα αρνιόταν την πρόταση, αλλά την δέχθηκε. Και αναρωτιέμαι, με τι κύρος θα πρωθυπουργεύσει, όταν η Ν.Δ. καταγγέλλει αδιαφάνεια στην προαγωγή της στο αξίωμα της προέδρου του Αρείου Πάγου, και την θεωρεί ως κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν θα έπρεπε για λόγους ευθιξίας, και για να διατηρήσει το κύρος του αξιώματός της, να μη δεχθεί την πρόταση; Πώς θα ξαναγυρίσει στον Άρειο Πάγο, όταν τώρα δημοσίως (έως σήμερα στο παρασκήνιο) θα αμφισβητείται η αντικειμενικότητά της στην απόδοση δικαιοσύνης;

Τελικά, ο Παύλος Χαϊκάλης είναι θύμα στις περίεργες υποθέσεις που εμπλέκεται το όνομά του, ή είναι πονηρή φατσούλα, αλλά δεν τα καταφέρνει καλά στις κομπίνες που έμπλεξε; Θα δείξει.

Για να μη ξεχνάμε - Χουντής (τώρα στην Λαϊκή Ενότητα): «Αν μας πουν “όχι” θα πάμε κατευθείαν σε Ρωσία και Κίνα!». Ο π. υπουργός υποστήριξε ότι είχαμε ήδη “προσφορές”. (10.2.2015). Μετά από επτά μήνες μπορεί ο Χουντής να μας πει μια προσφορά; Έλεγε ψέματα συνειδητά, ή είναι κι αυτός άσχετος;

Καλλισθένης