Skip to main content

Τα αίτια του θανάτου του 18χρονου κολυμβητή στη Θεσσαλονίκη

Ο 18χρονος κολυμβητής ήταν μέλος κολυμβητικού συλλόγου της Αθήνας και βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει σε αγώνες.

Από παθολογικά αίτια, με πιθανό καρδιολογικό πρόβλημα να είναι υπό διερεύνηση, κατέληξε ο 18χρονος αθλητής κολύμβησης Δημήτρης Παυλογιάννης.

Στοιχεία από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιατροδικαστική, όπου και διενεργήθηκε η νεκροψία-νεκροτομή του άτυχου αθλητή, η πρώτη εικόνα δείχνει ότι ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται η ύπαρξη καρδιολογικού προβλήματος που θα διερευνηθεί σε περαιτέρω εξετάσεις. Οι ειδικοί αναμένουν αποτελέσματα τοξικολογικών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων.

Ο Δημήτρης Παυλογιάννης κατέρρευσε την Κυριακή μόλις βγήκε από την πισίνα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο 18χρονος κολυμβητής ήταν μέλος κολυμβητικού συλλόγου της Αθήνας και βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει σε αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, οι ξαφνικοί θάνατοι σε νεαρούς αθλητές οφείλονται συχνά σε καρδιακά αίτια, όπως για παράδειγμα μια μυοκαρδιοπάθεια που δεν τη γνώριζαν οι αθλητές ούτε είχε φανεί σε εξετάσεις.