Skip to main content

Τα φεστιβάλ του Αυγούστου: Τι μπορείτε να δείτε στη Βόρεια Ελλάδα

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού βαφτίζεται φεστιβαλικός και πλέον η καρδιά της τέχνης χτυπάει δυνατά σε νησιά, βουνά και λόφους.

Τον Αύγουστο μέχρι και ο πολιτισμός ταξιδεύει... Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού βαφτίζεται φεστιβαλικός και γεμίζει θέατρο και μουσική σε διάφορες γωνιές της χώρας ενώ πλέον η καρδιά της τέχνης χτυπάει δυνατά σε νησιά, βουνά και λόφους, μακριά από τα αστικά κέντρα.

Στη Βόρεια Ελλάδα τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται μερικά από τα πιο αξιόλογα και διάστημα Φεστιβάλ της χώρας με αγαπημένους καλλιτέχνες και πλήθος επισκεπτών.

River Party, Νεστόριο Καστοριάς

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά μουσικά και κατασκηνωτικά φεστιβάλ στην Ελλάδα πραγματοποιείται στο Νεστόριο Καστοριάς.

Το 39ο River Party έχει ήδη ξεκινήσει στις 2 Αυγούστου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 6 Αυγούστου παρουσιάζονται και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών με τη συμμετοχή γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Δείτε περισσότερα, εδώ.

Φεστιβάλ Κασσάνδρας, Χαλκιδική

Έχοντας περάσει στην τρίτη δεκαετία της ζωή του, από το 1993 που ιδρύθηκε, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Βορείου Ελλάδος.

Στη μακρόχρονη πορεία του το Φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει σπουδαία ονόματα της ελληνικής αλλά και διεθνούς σκηνής, όπως Ray Charles, Joan Baez, B.B. King, James Brown, Diamanda Gallas, Goran Brejovic, Jan Garbarek, Cesaria Evora, Μίκη Θεοδωράκη, Δήμο Μούτση, Σταύρο Ξαρχάκο, Θάνο Μικρούτσικο, Διονύση Σαββόπουλο, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρία Φαραντούρη, Γιώργο Νταλάρα, Άλκιστη Πρωτοψάλτη, Κώστα Μακεδόνα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Νίκο Πορτοκάλογλου, Κώστα Χατζή, Σταμάτη Σπανουδάκη και πολλούς άλλους.

Το Φεστιβάλ διαρκεί μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Δείτε περισσότερα, εδώ

Φεστιβάλ Θάλασσας, Νέα Μουδανιά

Στο αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι το «Φεστιβάλ Θάλασσας», το οποίο πραγματοποιείται από τις 21 Ιουλίου έως και τις 26 Αυγούστου 2017, με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Δείτε το πρόγραμμα:

Σάββατο 5 Αυγούστου: ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ σκηνοθ.Γιάννης Μπέζος

Τετάρτη 9 Αυγούστου: Peppa το Γουρουνάκι (παιδικό θέατρο)

Παρασκευή 11 Αυγούστου: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Σάββατο 12 Αυγούστου: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔI

Κυριακή 20 Αυγούστου: Μαγικός Αυλός (παιδικό θέατρο)

Τετάρτη 23 Αυγούστου: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ (συναυλία)

Σάββατο 26 Αυγούστου: ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ από το ΚΘΒΕ

Φεστιβάλ Βαρβάρας, Χαλκιδική

Tο μουσικό Φεστιβάλ της Βαρβάρας λαμβάνει χώρα στη Βαρβάρα Χαλκιδικής και αποτελεί προσπάθεια χρόνων του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρβάρας.

Από το stage της διοργάνωσης έχουν περάσει σημαίνοντα ονόματα, όπως οι Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Θάνος Μικρούτσικος, ο Χ. Θηβαίος, Γ. Κούτρας, Γλυκερία, Μ Ασλανίδου, Ορφέας Περίδης, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Νίκος Πορτοκάλογλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Παντελής Θαλασσινός, Νίκος Ζερβουδάκης, Μπάμπης Στόκας, Μαριώ, Χρόνης Αηδονίδης, Γιάννης Χαρούλης, Παύλος Παυλίδης.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου και ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο με τη συναυλία του Ψαραντώνη. Μαζί του θα εμφανιστούν ο Ψαρογιώργης, η Νίκη Ξυλούρη και ο Λάμπης Ξυλούρης. 

Sani Festival, Χαλκιδική

To 24o Sani Festival έφερε για μια ακόμα χρονιά φέτος jazz μελωδίες στην περιοχή.

Στη διάρκεια του Αυγούστου, θα παρουσιαστούν ακόμα τρεις μουσικές παραστάσεις πριν το τέλος του φεστιβάλ.

Δείτε περισσότερα, εδώ.

Φεστιβάλ Ολύμπου, Πιερία

Το Φεστιβάλ Ολύμπου λειτουργεί από το 1972 και από τότε για 44 χρόνια συνεχίζει να προσφέρει στους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες ξεχωριστές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Από τις σκηνές του Φεστιβάλ έχουν περάσει μεγάλοι Έλληνες ηθοποιοί, κρατικά και ιδιωτικά θέατρα και ορχήστρες, καθώς και διεθνείς καλλιτέχνες, όπως Μίλβα, Ντέμης Ρούσος, Σεζάρια Εβόρα, Νάνα Μούσχουρη, Γκόραν Μπρέγκοβιτς, Λούθ Καζάλ κ.α

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους μεταξύ των οποίων το Αρχαίο Θέατρο Δίου, το Κάστρο του Πλαταμώνα, ο Βυζαντινός Ναός Παναγίας Κονταριώτισσας και η Αρχαία Πύδνα

Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και ολοκληρώνεται την 31 Αυγούστου.

Δείτε περισσότερα, εδώ

Φεστιβάλ Φιλίππων, Καβάλα 

Τα εξήντα του χρόνια γιορτάζει φέτος το Φεστιβάλ Φιλίππων.

Το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων παύει να είναι ο μοναδικός τόπος διεξαγωγής του Φεστιβάλ, το οποίο διακτινίζεται και σε άλλα σημεία της πόλης της Καβάλας, όπως το Φρούριο, το Ιμαρέτ, την Παλιά Μουσική, τους Κήπους του Μεχμέτ Αλή, σχολεία, ναούς λαϊκά καφενεία, αλλά και σημεία γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων όπως τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων .

«Σκεφτήκαμε η φετινή μας γιορτή να ανοίξει γενναιόδωρα την αγκαλιά της σε νέους δημιουργούς-που έχουν δώσει δείγματα γραφής- να τους καλέσει να πειραματιστούν, να δοκιμαστούν και να εργαστούν πάνω στο αρχαίο δράμα. Να προσπαθήσουν δίπλα στο αρχαίο θέατρο εδώ στις Κρηνίδες, όπως τον παλιό καιρό για ένα μήνα σχεδόν, να δείξουν την εργασία τους, τον κόπο και το όνειρό τους στο κοινό και όχι μόνο αυτό αλλά και ολόκληρη τη διαδικασία των προβών –κυρίως αυτό- η οποία θα είναι ανοιχτή σε όποιον ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει» αναφέρει το ίδιο το Φεστιβάλ για τη φετινή διοργάνωση. 

Το 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 8 Ιουλίου και ρίχνει αυλαία στις 27 Αυγούστου.

Δείτε περισσότερα, εδώ

Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου
Το Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου είναι ένας σχετικά νέος θεσμός, ο οποίος ξεκίνησε το 2011 και έχει ως μότο του «Η μουσική είναι η δύναμή μας!».

«Το Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου ξεκίνησε από μια παρέα φίλων με κοινό παρονομαστή την ανιδιοτελή αγάπη για την μουσική και την μετάδοσή της μέσα από εναλλακτικές και αυτοδιαχειριζόμενες ενέργειες. Ορμώμενοι από τις κοινωνικοπολιτικές τους ανησυχίες, πλαισίωσαν το Φεστιβάλ με συλλογικότητες και ομάδες που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή» αναφέρει ο θεσμός.

Το 7ο Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Αυγούστου.

Δείτε περισσότερα, εδώ.

Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μουσικής Σαμοθράκης

Το “Samothrace World Music Festival” διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2005, στο νησί της Σαμοθράκης και στη συνέχεια μετακόμισε με μεγάλη επιτυχία στην Τραϊανούπολη Έβρου το 2006 και στο Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ το 2012, 2013 και το 2015.

Φέτος και μετά από 12 χρόνια, επιστρέφει στη γενέτειρά του, και συγκεκριμένα στη Γέφυρα του Φονιά.

Στα προηγούμενα φεστιβάλ είχαν πάρει μέρος μεγάλα διεθνή ονόματα όπως οι Omar Faruk Tekbilek, Ross Daly, Περιστρεφόμενη Δερβίσηδες (Mevlana), Mode Plagal, Abdullah Chhadeh, Ziad Rajab, One Drop Forward, Βόρειοι Εταίροι, Θρακικό θέατρο σκιών με τον Γιάννη Βουλτσίδη, Χορευτικός Σύλλογος Σαμοθράκης, Αναστασιάδης Κώστας, Atiko Minos, Locomondo, Paranoue, Happy Dog Project, Lazy Dayz Κρίστι Στασινοπούλου, Κώστας Τουρνάς.

«Η φετινή εκδήλωση θα παρουσιάσει επίσης μεγάλους και εξαιρετικούς καλλιτέχνες που πέρα από την διεξαγωγή σεμιναρίων και εργαστηρίων για μουσικούς από όλο το κόσμο, θα πραγματοποιήσουν και συναυλίες για τους λάτρεις της έθνικ μουσικής σκηνής. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια μουσικής, open drum-circle με την δυνατότητα συμμετοχής όλων των παρευρισκόμενων με δικά τους όργανα και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες μουσικές δραστηριότητες».

Δείτε περισσότερες πληροφορίες, εδώ