Skip to main content

Τα «γαλάζια δίδυμα» στις εκλογές των ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης

Ποιοι πρόκειται να διεκδικήσουν την προεδρία των τεσσάρων Νομαρχιακών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας (ΝΟΔΕ) στη Θεσσαλονίκη

Διαμορφώνονται σταδιακά τα «δίδυμα» που αναμένεται να είναι οι διεκδικητές της προεδρίας των τεσσάρων Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ) της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Οι εκλογές θα γίνουν στις 17 Απριλίου και ήδη φαίνεται να έχουν ξεχωρίσει οι κυριότεροι αντίπαλοι.

Εν όψει του 10ου Συνεδρίου της ΝΔ, τα μέλη του κόμματος μπαίνουν ήδη σε εκλογικές διαδικασίες, αρχικά με τις εκλογές σε τοπικές οργανώσεις και συνέδρους και ακολούθως, στην πιο ενδιαφέρουσα προσυνεδριακή εκλογική διαδικασία την επιλογή των νέων επικεφαλής των ΝΟΔΕ.

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν εκπλήξεις σε σχέση με τα ονόματα που είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Η Voria.gr από τις 22 Φεβρουαρίου είχε ενημερώσει για τους ενδιαφερόμενους για την προεδρία των ΝΟΔΕ Κεντρικού, Ανατολικού και Δυτικού Τομέα, αλλά και Β' Θεσσαλονίκης. Πλέον όμως η κατάσταση φαίνεται να ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο.

Δύο από τους νυν προέδρους φέρονται να μην είναι υποψήφιοι. Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα, Γιάννη Πάιδα και για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης, Κυριάκο Λαζό. Αντιθέτως υποψήφιοι θα είναι οι πρόεδροι της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα, Τάσος Εμμανουηλίδης και της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα, Κώστα Τσιλώνη.

Αναλυτικά τα «δίδυμα» των επικείμενων εκλογών αναμένεται να είναι τα εξής:

-ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα: Υποψήφιος θα είναι ο νυν πρόεδρος, Τάσος Εμμανουηλίδης και απέναντί του αναμένεται να είναι ο Κώστας Χατζής, πολιτικός μηχανικός, που φαίνεται να προωθείται από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς όμως αυτή η υποστήριξη να είναι οργανωμένη.

-ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα: Ο νυν πρόεδρος, Γιάννης Πάιδας, όπως είχε γράψει η Voria.gr πριν από ένα μήνα δε θα είναι υποψήφιος, καθώς έχει επιφορτιστεί ήδη με πολλά κομματικά καθήκοντα. Για τη θέση του θα δώσουν αγώνα η Πηνελόπη Ράλλη και ο γιατρός (πνευμονολόγος), Δρόσος Τσαυλής. Ο Χρήστος Κοπατσάρης που φερόταν να είναι υποψήφιος τελικά μάλλον δε θα κατεβεί.

-ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα: Ο νυν πρόεδρος, Κώστας Τσιλώνης, αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος έχοντας απέναντί του τον περιφερειακό σύμβουλο, Ηλία Ζάχαρη, με τον Διονύση Μανωλόπουλο τελικά να κάνει πίσω...

-ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης: Ο νυν πρόεδρος, Κυριάκος Λαζός, φέρεται να αποσύρεται. Για την προεδρία θα δώσουν τη μάχη ο Στέλιος Τσομαρίδης με τον Θωμά Βράνο. Γιώργος Καγιάς και Γιώργος Τσαμασλής, τελικά δεν πρόκειται να είναι υποψήφιοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες.