Skip to main content

Τα «γαλλικά» του Βαγγέλη και οι «ξεχασιάρηδες» υπουργοί

Τα «γαλλικά» του Βαγγέλη στην ΚΕΦΕ, οι «ξεχασιάρηδες» προοδευτικοί υπουργοί και βουλευτές και η παράνομη εξαγωγή χρημάτων.

Το ξέσπασμα με… γαλλικά του Μεϊμαράκη, προφανώς και δεν ήταν στιγμιαίο. Κάτι σιγοβράζει μέσα του και διαπιστώνοντάς το από καιρό είχα γράψει μήπως και δεν τον ευχαριστούν οι δημοσκοπήσεις που γίνονται. Όπως και να έχει, ανεξάρτητα από το ποιος έχει δίκαιο και ποιος όχι, η εικόνα που μεταφέρεται στο λαό είναι ό,τι το χειρότερο για τη Ν.Δ.

Ήδη, ο Άδωνις, δήλωσε ότι ο Μεϊμαράκης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Παίρνει διαστάσεις επομένως η κόντρα, από τα μισόλογα στις απευθείας αντιπαραθέσεις. Σκέψου και να γινόταν ντιμπέιτ (ο Μεϊμαράκης δήλωσε ότι δεν συμμετέχει). Τι έγραψα εχθές, γι’ αυτό;

«Αν γίνει ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων της Ν.Δ., θα μπουν τα θεμέλια για μελλοντική της διάσπαση. Είπα και ελάλησα, και αμαρτίαν ουκ έχω. Ας το ξανασκεφθούν όσοι πράγματι θέλουν την ενότητα του κόμματός τους». Έ! τα θεμέλια φαίνεται ότι μπαίνουν και χωρίς ντιμπέιτ.

Άρχισαν κι απέναντι τα όργανα… Εμφανίστηκε ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που απειλεί να μην ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. Ο Ηλίας Καματερός, των Δωδεκανήσων, είπε στην Βουλή: "Θα πρέπει να ξανασκεφτούμε μήπως δεν θα πρέπει να ψηφίζουμε ότι μας φέρνουν… και διαφωνούμε…".

Διαστάσεις καταιγίδας έχει λάβει η παράνομη εξαγωγή χρημάτων. Τους τελευταίους τρεις μήνες, μόνο στο Τελωνείο Κακαβιάς εντοπίστηκαν τέσσερις περιπτώσεις Αλβανών, που μετέφεραν συνολικά 83.400 ευρώ! Χρόνια συνεχίζεται αυτή η ιστορία, αλλά οι έλεγχοι είναι ατελείς, μπας και χαλάσει η ελληνοαλβανική… φιλία.

Σιγά το ζήτημα, με τον υπουργό που ξεχνούσε να δηλώνει το ένα (1) εκατομμύριο ευρώ που είχε καταθέσει σε Τράπεζα. Άνθρωποι είμαστε, ξεχνάμε. Πόσοι και πόσοι από μας δεν ξεχνάμε ότι έχουμε καταθέσεις και πάνω από ένα εκατομμύριο; Τι είναι άλλωστε ένα εκατομμύριο για ένα στέλεχος του προοδευτικού σοσιαλισμού;

Δεν έχουμε μόνο ξεχασιάρηδες «προοδευτικούς» υπουργούς και βουλευτές. Έχουμε και κυβερνητικά στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που ξέχασαν ότι δεν μπορούν να προβούν σε απευθείας ανάθεση, αλλά με διαγωνισμό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για τη σίτιση μεταναστών και προσφύγων.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε τις πληρωμές, κρίνοντας μάλιστα και ως αντισυνταγματική τη διάταξη που ψηφίστηκε απ' την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη νομιμοποίηση των δαπανών αυτών. Αν συνέβαινε αυτό με αστικές κυβερνήσεις θα είχε χαλάσει ο κόσμος (και δίκαια). Τώρα… σιωπή. Η Ν.Δ. δείχνει μεγαλοθυμία.

Δεν πρόλαβε να δηλώσει κάποιος ηγέτης των… μετριοπαθών τζιχαντιστών (αυτοί σφάζουν με ακονισμένη λεπίδα) ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν τις αποθήκες πυρομαχικών τους, και έσπευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και εφοδίασαν τη Δευτέρα ομάδες Σύρων αντικυβερνητικών με πολεμοφόδια από αέρος.

Ομολογώ ότι με εξέπληξαν τα στοιχεία. Βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις της ευρωπαϊκής παραγωγής κρασιού. Οι ποσότητες ελληνικού κρασιού που αναμένεται να παραχθούν, φέτος, ανέρχονται σε 2,65 εκατομμύρια εκατόλιτρα, 5% λιγότερο από ό, τι το 2014 και 11% λιγότερο από ό,τι τα τελευταία πέντε χρόνια.

Την ίδια ώρα, η αντίστοιχη ποσότητα στην Πορτογαλία είναι κατά 150% υψηλότερη (6,7 εκ. εκατόλιτρα). Στην πρώτη θέση της ευρωπαϊκής, αλλά και παγκόσμιας, παραγωγής πέρασε η Ιταλία, με παραγωγή που θα φτάσει φέτος τα 48,8 εκατομμύρια εκατόλιτρα.