Skip to main content

Τα γεμιστά της Φωτίου, το κοστούμι του Φίλη και οι γόβες της Τζάκρη

Όλο το παρασκήνιο της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης: Η απίστευτη δήλωση της Φωτίου, το κοστούμι του Φίλη και το δημοσιογραφικό πανδαιμόνιο

Απ' όλα είχε σήμερα η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Απρόοπτα, επικές και πρωτοφανείς εμφανίσεις, ενδυματολογικές... αστοχίες, ασυνάρτητες δηλώσεις, αλλά και παρ' ολίγον... ξύλο μεταξύ δημοσιογράφων, και μάλιστα on air, ήταν κάποια από τα highlights της σημερινής εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Η οικονομία και η... γαστρονομία

 

Εντύπωση, αρχικά, προκάλεσε η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου, η οποία παρομοίασε τα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με τα... γεμιστά.

«Υπάρχουν δυνατότητα αν κάνουμε οικονομία και φτουρίσουν τα πράγματα. Ξέρετε και τα γεμιστά ειναι επινόηση του ελληνικού λαού ώστε πολύ φτηνά να τρώει μια ελληνική οικογένεια», δήλωσε η κα. Φωτίου, προξενώντας... σύγχυση, αφού φάνηκε πως ακόμη και η ίδια δεν κατάλαβε τι είπε.

 

H Θεανώ Φωτίου και το... αστραφτερό της πουκάμισο

 

Δημοσιογράφοι κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια

 


Πριν καν αρχίσει η ορκωμοσία, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο επικρατούσε πανδαιμόνιο από Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, οι οποίοι έδιναν μια πραγματική μάχη για να πάρουν μια δήλωση από τους νέους υπουργούς. Ωστόσο, το πρόβλημα ήταν ότι εκείνοι έφταναν από διαφορετικές κατευθύνσεις και ταυτόχρονα με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να τρέχουν πανικόβλητοι δεξιά και αριστερά για να τους προλάβουν, να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο, να σπρώχνονται και να φωνάζουν, κι όλα αυτά on camera!

Μάλιστα, εξαιτίας των «γαλλικών» που ακούγονταν στον «αέρα» μεταξύ των δημοσιογράφων, αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί αποφάσισαν να διακόψουν τη σύνδεση με το Προεδρικό Μέγαρο, ουκ ολίγες φορές.

 

Οι δημοσιογράφοι κατέκλυσαν τον περιβάλλοντα χώρο του Προεδρικού Μεγάρου

 

Στυλιστικές επιλογές



Σε ό,τι αφορά τις ενδυματολογικές προτιμήσεις των νέων υπουργών, εντύπωση προκάλεσε η... γραβάτα του Γιάννη Μπαλάφα, κάτι που δεν είχε προηγούμενο.

Κι όμως, το γεγονός πως ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποφάσισε να φορέσει γραβάτα σχολιάστηκε και στο Twitter. Ενδεικτικό είναι το παρακάτω σχόλιο ενός χρήστη του Διαδικτύου ο οποίος έγραψε: «Μπαλάφας με σκούρο κοστούμι ΚΑΙ ΓΡΑΒΑΤΑ! Δε χρειάζεται να κρύβεται πια».

 

Για πρώτη φορά, ο κ. Μπαλάφας φόρεσε γραβάτα



Την ίδια ώρα, άλλη μια στυλιστική επιλογή έγινε αντικείμενο σχολιασμού εντός του προεδρικού Μεγάρου, ακόμη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες. Η αλήθεια, άλλωστε, είναι πως δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Νίκο Φίλη με κουστούμι.

 

Πολλές οι... πρώτες φορές σήμερα: Ο νέος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, φόρεσε κοστούμι



Την παράσταση, ωστόσο, «έκλεψε» η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη με τις ψηλοτάκουνες μπεζ γόβες της και το εφαρμοστό της φόρεμα. Η μεγάλη έκπληξη της νέας κυβέρνησης, γνωστή για την αγάπη της για τα πανάκριβα παπούτσια Christian Louboutin, έκανε μια ακόμη θεαματική εμφάνιση, επιλέγοντας ένα μπλε-μαύρο καρό φόρεμα, που τη δυσκόλευε ακόμη και να περπατήσει, συνδυασμένο με nude γόβες.



Η παρουσία της κ. Τζάκρη στην ορκωμοσία