Skip to main content

Οι προκλήσεις με τα Ίμια, ο εκλογές και η κόντρα-στάση του Ερντογάν

Αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για τον Ερντογάν, το αρρωστημένο μυαλό του δεν ξέρει κανείς τι θα σκαρφιστεί και σε βάρος μας.

«Τα Ίμια, τα νερά γύρω τους και ο εναέριος χώρος από πάνω τους είναι αποκλειστικά υπό τουρκική κυριαρχία», λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Μη στενοχωριέστε, δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα το λύσει με διάλογο ο Ν. Κοτζιάς. Ο οποίος ονειρευόταν προφανώς ότι θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που πέτυχε εθνικές νίκες. Φοβάμαι όμως, ότι πράγματι θα μείνει στην ιστορία, αλλά για τους αντίθετους λόγους που πίστευε.

Και οι Κούρδοι είχαν φάει το παραμύθι του διαλόγου με τις τουρκικές κυβερνήσεις, κι έχουν δεκάδες χιλιάδες νεκρούς αντάρτες, αλλά και γυναικόπαιδα με ηλικιωμένους. Ο διάλογος είναι προτιμητέος, με πολιτισμένους, και που αναγνωρίζουν την χρησιμότητα του διαλόγου. Σε άλλες περιπτώσεις τον προτιμούν όσοι θέλουν να καλύψουν την αδυναμία τους ή οι άπειροι στην πολιτική [αλλά που παριστάνουν τους "ξερόλες"].

Προεκλογική περίοδος δύο μηνών για τις έκτακτες εκλογές στην Τουρκία. Άρχισε από χθες, σημαδιακά, όταν Τούρκος έσφαξε με φαλτσέτα δημόσια, πρώην κεμαλιστή υπουργό Άμυνας.

Θ’ αρχίσουμε να μετράμε, πόσα νησιά θα διεκδικούν τα κόμματα. Και μακάρι να μείνουν μόνο στην ρητορική στα μπαλκόνια. Επειδή, αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για τον Ερντογάν, το αρρωστημένο μυαλό του δεν ξέρει κανείς τι θα σκαρφιστεί -και σε βάρος μας-, για να γλυτώσει τα κάτεργα λόγω διαφθοράς, όπου η οικογένειά του κάνει πρωταθλητισμό.

Αυτοί ζητούν νησιά. Τουλάχιστον οι δικοί μας, οι ποικιλόμορφοι Αριστεροί του ηθικού πλεονεκτήματος, συναγωνίζονταν ποιος θα υποσχεθεί μεγαλύτερο κατώτερο μισθό. Τον είχαν φθάσει στα 1.200 ευρώ, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για απραγματοποίητη υπόσχεση, αφού η κατάσταση της οικονομίας ήταν γνωστή και στους πιο άσχετους. Αλλά, το ήθος της Αριστεράς… ήθος.

Για να μη αφήνω εκκρεμότητες, απαντώ στην παρατήρηση φίλου, για την χρήση του όρου "τζιριτζάντζουλα" που έκανα προ ημερών. Δεν είναι ούτε αργκό, ούτε νεολογισμός, ούτε ξενικός: τζιριτζάντζουλα < ιταλική gironzolare < girare < gyrare, απαρέμφατο τού gyro < gyrus < ελληνιστική κοινή γρος / αντιδάνειο, κάμπτω, καμπυλώνω].

Όσο πιέζεται δημόσια ο Ερντογάν να απελευθερώσει τους Έλληνες αξιωματικούς, μήπως η υπόθεση πάει κόντρα; Μήπως θεωρήσει ο Ερντογάν ότι υποκύπτει σε πιέσεις, και λόγω του χαρακτήρα του στραβώσει η υπόθεση; Είμαστε και σε προεκλογική περίοδο, όπου ενδεχόμενη απελευθέρωση των στρατιωτικών μας θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από την αντιπολίτευση.

Απύθμενη υποκρισία. Ο Φίλης καταφέρεται κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία, την οποία πολιτική ενέκρινε και ο ίδιος με την ψήφο του! Είναι μάλλον, απόρροια του "ηθικού πλεονεκτήματος" που έχει η Αριστερά. Η οποία απέδειξε έμπρακτα στον λαό, πώς το εννοεί.

Εάν είστε παντρεμένος με ανήλικη, είναι μεν παράνομο στη Σουηδία, αλλά επιτρέπεται εάν ο γάμος πραγματοποιήθηκε σε άλλη χώρα. Η σουηδική κυβέρνηση προσπάθησε να εγκρίνει νομοθεσία η οποία θα απαγόρευε την αναγνώριση του γάμου ανήλικων από μουσουλμανικές χώρες, αλλά δεν θα μπορούσε να πάρει έγκριση από τους σοσιαλδημοκράτες.

Αυτό σημαίνει, ότι ο "εσμός" των προοδευτικών δεν είναι ελληνική πατέντα. Η προσπάθεια διάλυσης των κοινωνιών γίνεται όπου ανατέλλει ο ήλιος.