Skip to main content

Τα κακά μαντάτα για τον Ερντογάν και η παραπλάνηση για τη Συρία

Τα κακά μαντάτα για τον σουλάνο Ερντογάν, η παραπλάνηση για τον πόλεμο της Συρίας και η ανάπτυξη στρατιωτών στην Ιταλία κατά της… εγκληματικότητας.

Πάνω που ευχήθηκε εχθές ο «Μακεδών» στην Voria,gr, να μακροημερεύει στην εξουσία ο Ερντογάν έρχονται τα κακά μαντάτα. Άρχισε να τα σπάει και με τους δικούς του. Πρώτα ο π. αντιπρόεδρος Αρίντς (οι ερντογανικοί τον χαρακτήρισαν προδότη), μετά ο προεδρικός σύμβουλος Χουσεΐν Τσελίκ, ύστερα ο Νταβούτογλου που διόρισε συμβούλους χωρίς την έγκριση του σουλτάνου, και το γερό χτύπημα έρχεται από τον Γκιουλ, τον πρώην πρόεδρο που φέρεται αποφασισμένος να ιδρύσει κόμμα.

Μη μας το κάνετε αυτό, βρε παιδιά. Μια χαρά το πάει ο σουλτάνος για διάλυση της χώρας του. Τι θέλετε τώρα και την καθυστερείτε; Έχει σημασία δηλαδή να πάρει αναβολή η διάλυση 2-3 χρόνια; Ήδη τα θεμέλια στράβωσαν.

Άκου τώρα απόφαση στο Κεντάκι των ΗΠΑ. Βιάγκρα μόνο σε παντρεμένους, με συνταγή ιατρού, αλλά και με έγγραφη άδεια… της συζύγου! Απαράδεκτο. Μάς υποχρεώνουν να απατάμε τις ερωμένες μας με τις γυναίκες μας.

Τι ωραία που παίζει το παιχνίδι. Ποιος θα τολμούσε πριν από λίγα χρόνια να κάνει λόγο για αστυνόμευση από τον στρατό; Όμως, αυτή την στιγμή στρατιώτες περιπολούν στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες. Και καλά, θα πει κάποιος, πόλεμος γίνεται εναντίον των τρομοκρατών, φυσικό είναι.

Έλα όμως που στην Ιταλία οι στρατιώτες αναπτύσσονται στη Νάπολη για πάταξη της… εγκληματικότητας; Καθιερώνεται πλέον η ανάμιξη του στρατού σε ζητήματα Αστυνομίας. Η κυβέρνηση της Ιταλίας στέλνει άλλους 250 στρατιωτικούς στη Νάπολη (συνολικά 900), στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αντιμετωπιστεί η έξαρση της βίας στην πόλη, η οποία μαστίζεται από ένα κύμα εγκλημάτων.

Όταν είπε ο Καμμένος πως ο στρατός εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια, κάποιοι νόμισαν ότι του ξέφυγε. Αμ, δε… Απλώς, Πάνος είναι αυτός, δεν συγκρατείται και τα αμολάει.

Το τι παραπλάνηση γίνεται με τον πόλεμο της Συρίας δεν λέγεται. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Ισμέτ Γιλμάζ, ανακοίνωσε στο τουρκικό Κοινοβούλιο ότι η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας και ανέφερε ότι θα στείλει τέσσερα μαχητικά τύπου F-16 όπως είχε ήδη συμφωνηθεί. Μικρή λεπτομέρεια: Η Σαουδική Αραβία δεν έχει F-16… [έχει F-15 και EF-2000 Typhoon].

Η δε Σαουδική Αραβία είπε, ναι μεν, αλλά αν συμφωνήσουν οι Αμερικανοί. Και πάνω στην σύγχυση, διαβεβαιώνει το Ιράν πως έτσι και μπει τουρκικός ή σαουδαραβικός στρατός στη Συρία, ξεκινάει κι αυτό τον πόλεμο.

Μετά τους Ρώσους και τους Γερμανούς [που είχαν 10 νεκρούς από την βομβιστική επίθεση στην Τουρκία] από κοντά και οι Άγγλοι που ματαιώνουν τις κρουαζιέρες. Η εκτίμηση των Τούρκων αρμοδίων του Τουρισμού, είναι ότι εφέτος η κίνηση στην χώρα τους θα είναι κατά 45% μικρότερη.

Πάει, ξέφυγαν εντελώς. Όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτύξει ένα τέλειο δορυφορικό σύστημα, (δορυφορική κατασκοπεία), που επιδιώκει εκτός των άλλων την άμεση επαφή με… εξωγήινους και για τον λόγο αυτό η τουρκική κυβέρνηση έχει διαθέσει ένα μεγάλο κονδύλι από τον προϋπολογισμό για αυτόν τον σκοπό, προς ενίσχυση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Μάλιστα ανέφερε, ότι για τον ίδιο σκοπό το υπουργείο Άμυνας συνεργάζεται με το υπουργείο Επικοινωνιών Ναυσιπλοΐας και Πληροφοριών.