Skip to main content

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη βίαιη επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η ΝΔ και ο Σταύρος Θεοδωράκης μεταξύ άλλων καταδίκασαν τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Το περιστατικό της βίαιης επίθεσης που δέχθηκε νωρίτερα ο Γιάννης Μπουτάρης στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

H ανάρτηση στο Twitter του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου:

«Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τονίζει:

«Θύμα φανατικών εθνικιστών οι οποίοι παριστάνουν τους πατριώτες έπεσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη διάρκεια εορτασμού για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Μπουτάρης δέχτηκε επίθεση, προπηλακίστηκε λεκτικά και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη σταθερή του εναντίωση απέναντι σε κάθε φωνή και πράξη εθνικιστικής, θρησκευτικής και φυλετικής μισαλλοδοξίας».

Η δήλωση της υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά αναφέρει:

«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση που έγινε στον Γιάννη Μπουτάρη. Η βία δεν τιμά το μήνυμα της ημέρας που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων, ούτε τις αξίες του λαού και του πολιτισμού μας, που απαιτούν την αξιοπρέπεια και το σεβασμό ακόμη και του εχθρού μας. Εκείνοι που λέρωσαν το μήνυμα της Ημέρας Μνήμης με την επίθεση σε έναν άνθρωπο που ήταν ταυτόχρονα θεσμικός αντιπρόσωπος των πολιτών της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ηλικία που προστάζει το σεβασμό, πρέπει να απομονωθούν από την υγιή κοινωνία και να αντιληφθούν το μεγάλο παράπτωμα στο οποίο υπέπεσαν».

Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη:

«Η επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό. Διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας απέναντι στην ακροδεξιά ωμότητα και βία. Χάνουν τον καιρό τους όσοι θεωρούν ότι η βαναυσότητα και το μίσος τους θα λυγίσουν τη δημοκρατία. Οι ένοχοι να ανησυχούν».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ' όπου κι αν προέρχεται».

Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει:

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Τέτοιες τραμπούκικες, ανεπίτρεπτες συμπεριφορές πρέπει να απομονωθούν από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Τα ακραία στοιχεία που διέπραξαν αυτή την επίθεση, αμαυρώνουν τη μέρα μνήμης και δεν έχουν καμιά σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ποντίων, που τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους σε όλη τη χώρα, τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του τουρκικού εθνικισμού».

To Τweet του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη:

«Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν. Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας "σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ"».

To Tweet του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη:

«Η φασιστική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη δεν προκαλεί μόνο ντροπή. Προκαλεί ανησυχία γιατί το αβγό του λαϊκισμού και του εθνικισμού έσπασε και απειλεί ανοιχτά τη δημοκρατία και την κοινωνία».