Skip to main content

Τα μνημόνια που μας κάνουν Βουλγαρία και οι τρεις Τούρκοι αξιωματικοί

Η Βενεζουέλα της Αριστεράς, οι 30 Αλβανοί τζιχαντιστές, η κατάσταση στα Σκόπια και οι συλλήψεις τριών στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας.

Έχουμε περιθώριο ακόμη να γίνουμε Βουλγαρία. Θα φροντίσει γι’ αυτό η «πρώτη φορά Αριστερά» στο επόμενο 5ο Μνημόνιο που θα φέρει. Η βουλγαρική κυβέρνηση είχε προτείνει τη θέσπιση του βασικού μισθού από τα 420 λέβα στα 460 λέβα (235 ευρώ), αλλά οι Βούλγαροι βιομήχανοι βλέπουν ότι μια τέτοια αύξηση της τάξης 20 ευρώ είναι ζημία στις επιχειρήσεις τους και δεν την δέχονται.

Ολοένα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Βενεζουέλα της Αριστεράς, με το νέο κύμα βίας που ξέσπασε, σε διάφορες περιοχές της χώρας, να ανεβάζει τους νεκρούς στους 42. Δεν είδα παρέμβαση του Μηταφίδη να καταγγέλλει την Δεξιά αντιπολίτευση. Ως γνωστόν, η Αριστερά δεν φταίει ποτέ. Ούτε ως κυβέρνηση, ούτε ως αντιπολίτευση.

Να σκεφθείς ότι μόλις ο Τσίπρας πήγε να σκίσει το χθεσινό Μνημόνιο, του τράβηξε το χέρι ο Μητσοτάκης. Κι έτσι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κλαίγοντας υποχρεώνονται να το ψηφίσουν κι αυτό, κι ετοιμάζονται να μας φέρουν το επόμενο. [Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται, λένε. Άλλωστε τους έγινε συνήθεια].

Μετά τη «θητεία» τους στο χαλιφάτο 30 περίπου Αλβανοί τζιχαντιστές, μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που πολέμησαν στη Μέση Ανατολή, επέστρεψαν στην Αλβανία, και απλώς παρακολουθούνται από την αλβανική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, επειδή δεν διέπραξαν κάτι παράνομο στην Αλβανία!

Χρειάστηκε να μεταβεί στα Σκόπια ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χόιτ Μπράιαν Γι, για να φέρει στον δρόμο της συζήτησης τις δυο πλευρές, του Ζάεφ και του Γκρούεφσκι, και να ξεπεραστεί το αδιέξοδο. Όπως έγραψε εχθές η Voria.gr, η πίεση έφερε αποτέλεσμα, και με πρόσχημα μια δήλωση του Ζάεφ, θεώρησε ο Ιβάνοφ ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος από τους Αλβανούς και έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Και ποια ήταν η περιβόητη δήλωση του Ζάεφ; «Εγγυόμαστε την προστασία της ενότητας, της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και του πολυεθνικού χαρακτήρα της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας"». Και αυτό σημαίνει ότι οι Αλβανοί θα ημερέψουν; Ο Λένιν είχε πει: «Οι συμφωνίες είναι σαν την κρούστα που την κόβεις για να φας την πίτα».

Τρία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων (SAT) που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές τη στιγμή που ήταν έτοιμα να περάσουν στην Ελλάδα, μετέδωσε ο τουρκικός Τύπος. [Άραγε, οι δεκάδες που έχουν ζητήσει άσυλο μέχρι τώρα, είναι όλοι «καθαροί», ή μας στέλνουν και πρακτοράκια οι Τούρκοι;]

Όμως, άλλες πληροφορίες έχει η δικηγόρος των «8», Σταυρούλα Τομαρά, που έγραψε στο Facebook, ότι οι τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα και συνελήφθησαν στις 15 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα οι πρώην συνάδελφοί τους (Επικελευστής Fatih Arık και Κελευστής Halit Çetin), είχαν εμφανιστεί μαζί με τον δικηγόρο τους στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδος για να παραδοθούν και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Υπονοεί δηλαδή, ότι από πέντε στείλαμε πίσω τους τρεις, και οι Τούρκοι μας έκαναν το χατίρι να μη καρφώσουν τον Τσίπρα, ανακοινώνοντας ότι τους συνέλαβαν εντός του τουρκικού εδάφους. Μακάρι να συνέβη έτσι, γιατί αλλιώς, το ούτως ή άλλως σμπαραλιασμένο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, εξευτελίζεται πλήρως.