Skip to main content

Τα νέα iPhone της Apple: Οθόνες 5,8 ιντσών κι ιλιγγιώδεις τιμές

Οι νέες συσκευές της Apple είναι το iPhone XS, με οθόνη 5,8 ιντσών, στα 999 δολάρια, και το XS Max, που είναι το μεγαλύτερο iPhone που έχει βγει.

H Apple παρουσίασε την Τετάρτη, το μεγαλύτερο iPhone που έχει βγάλει μέχρι σήμερα, καθώς και μια νέα σειρά ρολογιών χειρός, τα οποία μπορούν να εντοπίζουν καρδιακά προβλήματα.

Η εταιρεία επιδιώκει να ενθαρρύνει τους χρήστες να στραφούν προς πιο ακριβά μοντέλα, δεδομένου του ότι η παγκόσμια ζήτηση για smartphones φαίνεται να έχει «βαλτώσει».

Οι νέες συσκευές της Apple είναι το iPhone XS, με οθόνη 5,8 ιντσών, στα 999 δολάρια, και το XS Max, που είναι το μεγαλύτερο iPhone που έχει βγει ως τώρα, με οθόνη 6,5 ιντσών, και η τιμή του ξεκινά από τα 1.099 δολάρια (το ακριβότερο smartphone που έχει πουλήσει μέχρι τώρα, με την τιμή να αυξάνεται όσο αυξάνεται και ο αποθηκευτικός χώρος).

Παρουσίασε και χαμηλότερου κόστους συσκευή, το iPhone XR, στις 6,1 ίντσες, φτιαγμένο από αλουμίνιο, στα 749 δολάρια.

Η οθόνη του iPhone XR χρησιμοποιεί τεχνολογία LCD, ενώ τα δύο πιο ακριβά μοντέλα χρησιμοποιούν OLED. Επίσης, είναι από αλουμίνιο, τη στιγμή που τα άλλα δύο είναι από ατσάλι.
Το σύστημα Face ID λειτουργεί γρηγορότερα από πριν. Όσον αφορά στις κάμερες, τα XS και XS Max διαθέτουν δύο κάμερες των 12 MP (12+12) συν εμπρόσθια των 7 MP, ενώ το ΧR μία των 12 ΜΡ μονού φακού.

Τα ΧS και XS Max είναι αδιάβροχα και προστατευμένα από τη σκόνη (ΙΡ68)- για την ακρίβεια, μπορούν να «επιβιώσουν» 30 λεπτά σε βάθος 2 μέτρων, πρώτη φορά που το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό εμφανίζεται στις συσκευές της Apple.

Η εταιρεία υπογράμμισε τη διάρκεια της μπαταρίας, σημειώνοντας πως το νέο iPhone XS θα αντέχει 30 λεπτά περισσότερο από το iPhone X, και το XS Max 90 λεπτά παραπάνω. Όσον αφορά στους αποθηκευτικούς χώρους των συσκευών, φτάνουν μέχρι τα 512 GB για τα XS και XS Max και τα 256 GB για το XR. To λειτουργικό είναι το iOS 12.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από τα iPhones για τα έσοδά της, παρουσίασε τα Apple Watch Series 4, με σειρά χαρακτηριστικών όπως edge-to-edge οθόνες, που είναι – όπως και στα τηλέφωνα- μεγαλύτερες σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.



Η αμερικανική εταιρεία παρουσιάζει το νέο ρολόι ως μια συσκευή με προσανατολισμό στον τομέα της υγείας- ικανή να πραγματοποιεί ηλεκτροκαρδιογραφήματα για να εντοπίζει αρρυθμίες και να αρχίζει κλήση για βοήθεια όταν αντιλαμβάνεται πως ο κάτοχός του έχει, για παράδειγμα, λιποθυμήσει- κάτι που φαίνεται να έχει στόχο να κάνει τις συσκευές πιο ελκυστικές για μεγαλύτερης ηλικίας πελάτες.