Skip to main content

Τα νέα ονόματα που ανακοινώθηκαν για το επετειακό TedxThessaloniki

Δείτε τα νέα ονόματα που ανακοίνωσαν οι διοργανωτές για το 10ο επετειακό TEDxThessaloniki, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου.

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για το 10ο επετειακό TEDxThessaloniki, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις  11 Μαΐου στο Βασιλικό Θέατρο και οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ακόμα περισσότερους ομιλητές. Χορηγός επικοινωνίας και στη φετινή διοργάνωση είναι η Voria.gr.

Οι νέοι ομιλητές

Σε μια εποχή παντοδυναμίας των κοινωνικών δικτύων, τι είναι το Human Dynamics, o κλάδος της στατιστικής φυσικής που ασχολείται με τα δίκτυα αυτά και τη συλλογική συμπεριφορά; Τι αποκαλύπτουν οι συγκρούσεις των συντακτών της Wikipedia και ποιες είναι οι κοινωνικές πτυχές της κοινότητας αυτής. Η απάντηση θα έρθει από τον Dr Taha Yasseri, ειδικό της υπολογιστικής κοινωνικής επιστήμης.  



Constellation Designer, ένα επάγγελμα που δεν ακούμε πολύ συχνά. Ο Mike Lindsay, που ξεκίνησε την πορεία του από τη NASA, σήμερα εργάζεται στην OneWeb, μια εταιρεία που στοχεύει να γεφυρώσει το παγκόσμιο ψηφιακό χάσμα, εκτοξεύοντας τον μεγαλύτερο αστερισμό δορυφόρων παγκοσμίως, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί θα παρέχει σύνδεση ευρυζωνικού διαδικτύου από το διάστημα.



Η Λυδία Κόλλια θα μας εισάγει στον νέο κόσμο των Pole Sports. Μετά από επιτυχημένη πορεία στη ρυθμική γυμναστική και μια αποχή κάποιων χρόνων από τα γυμναστήρια, η Λυδία Κόλλια άρχισε να αγωνίζεται στα Pole Sports, με πολλές επιτυχίες  στο Greek Pole Dance Championship, το World Pole Sports Championships, το Pole Art World Championship και το PoleArt Greece τόσο στη Semi Pro όσο και στην Elite κατηγορία. Ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος της;



Ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης εξειδικεύεται στην τεχνολογική καινοτομία ως επιχειρηματίας, εταίρος σε επενδυτικό κεφάλαιο και τέως καθηγητής πανεπιστημίου στον τομέα των ηλεκτρολόγων μηχανικών. Κατέχει πάνω από 140 πατέντες διεθνώς, πολλές από τις οποίες χρησιμοποιούνται σε διεθνή πρότυπα μετάδοσης βίντεο και τηλεόρασης όπως τα H.264, HEVC, ATSC, και Blu-Ray και αγαπά τη μουσική, ιδίως το τρίχορδο μπουζούκι. Πώς συνδυάζονται όλα αυτά; Θα το μάθουμε στη σκηνή του TEDxThessaloniki 2019.



Tι είναι η βιώσιμη μόδα; Θα μας το εξηγήσει η Malin Viola Wennberg, Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο Mistra Future Fashion στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Έχει εργαστεί στις Δημόσιες Σχέσεις, την Επικοινωνία και την Ανάπτυξη Fashion Concept, συνεργαζόμενη με καθιερωμένες και νεοσύστατες επιχειρήσεις στη Σκανδιναβία και τις ΗΠΑ.



O Λάκης Γαβαλάς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Και σίγουρα έχει να πει πολλά, για μια ζωή γεμάτη μόδα και λάμψη, αλλά και πολύ δύσκολες στιγμές.



Εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας  με ένα κλικ εδώ.

«Συμμετοχή σε μια διεθνή κοινότητα, δικτύωση με πρωτοπόρους επιστήμονες, ερεθίσματα για νέες δράσεις, διαδραστικά εργαστήρια, μουσικά δρώμενα, πλούσια γεύματα και κοκτέιλ συνθέτουν τη μοναδική εμπειρία του TEDxThessaloniki», αναφέρουν οι διοργανωτές.