Skip to main content

Τα νέα ονόματα στο line-up του φετινού Reworks Festival

Στην 14η έκδοσή του, το Reworks υποδέχεται με τη σειρά του 3 μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Δείτε το line up που ανακοινώθηκε.

Τη δεύτερη σειρά ονομάτων για την 14η έκδοσή του παρουσιάζει ο ελληνικός φεστιβαλικός θεσμός σύγχρονης μουσικής που κάθε χρόνο μεταμορφώνει τη Θεσσαλονίκη, το Reworks.

Έχοντας ήδη ανακοινώσει τους Nina Kraviz, Richie Hawtin, Maceo Plex, Daphni, KiNK, Agoria, Kiasmos DJ, Mano Le Tough και Michael Mayer μεταξύ άλλων, το Reworks συνθέτει ένα πρόγραμμα με παγκόσμια προσέγγιση στον ήχο προσκαλώντας σημαντικούς καλλιτέχνες. Άλλοτε καλλιτέχνες που έχουν έχουν επηρεάσει όσο λίγοι την πορεία της μουσικής, βραβευμένους του σήμερα αλλά και ανερχόμενους και πολλά υποσχόμενους του αύριο.
 
Το φεστιβάλ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προσθέτει στο line up του Σεπτεμβρίου, τους Laurent Garnier, Recondite, François Kevorkian, Danny Krivit & Joe Clausell as Body & Soul, Rival Consoles, Grandbrothers, Tijana T, Alinka, Pollux Rose και Blond:ish, στο πρόγραμμα του.
 
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο Laurent Garnier είναι ο άνθρωπος που κάνει τον πλανήτη να χορεύει εδώ και 30 χρόνια. Ένας από τους πιο πρωτοποριακούς ανθρώπους της σύγχρονης μουσικής σκηνής επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη σχεδόν 15 χρόνια μετά. Δεν χωρά αμφιβολία ότι η πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στο Reworks 2018 είναι μεγάλη τιμή και σημείο αναφοράς για την ιστορία του φεστιβάλ.
 
Έχοντας κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ κι ένα EP 6 κομματιών στην Afterlife, στο πρώτο μισό του 2018, ο Recondite επιστρέφει στο Reworks μετά την εκθαμβωτική περυσινή του εμφάνιση που συζητήθηκε. Ο παραγωγός με βάση το Βερολίνο τελειοποιεί συνεχώς το διαλογιστικό είδος techno που καλλιεργεί και καταφέρνει να δημιουργεί συνθέσεις που είναι ικανές όχι μόνο να κινήσουν το σώμα αλλά και να συγκινήσουν την καρδιά.
 
Ο Rival Consoles, γνωστός για την ικανότητά του στο να μεταμορφώνει τα συνθεζάιζερ κάνοντας τα να ακούγονται ανθρώπινα και ατμοσφαιρικά, αναμένεται να δώσει ένα ειδικό οπτικοακουστικό show, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας το δικό του μουσικό σύμπαν, μια πραγματική εξερεύνηση με ηλεκτρονικές ατμόσφαιρες και ρυθμικά κύματα.
 
Ενα από τα πιο ταλαντούχα σύνολα στο χώρο της σύγχρονης κλασσικής μουσικής οι Grandbrothers θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά παγκοσμίως  την πολυαγαπημένη τους μουσική τους με ένα Ορχηστρικό σύνολο 18 οργάνων ειδικά για το Reworks και θα την αποδώσουν σε συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του Reworks Agora.
 
To Reworks υποδέχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το εμβληματικό Body&Soul, παρουσιάζοντας μαζί τους τρεις θρύλους της Νεοϋορκέζικης House, François Kevorkian, Danny Krivit και Joe Clausell.
 
Φέτος, μια σημαντική τριάδα γυναικών έρχονται στο Reworks οι οποίες είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Blond:ish, Tijana T και Alinka, έχουν καταφέρει να βρίσκονται στο επίκεντρο της μουσικής σκηνής παγκοσμίως.
 
Ακούστε εδώ την επίσημη playlist που θα σας εισαγάγει στους ήχους του #reworks2018.

Το line up του Reworks 2018 μέχρι σήμερα:  

Nina Kraviz, Richie Hawtin, Laurent Garnier, Maceo Plex, Caribou aka Daphni,  Body & Soul w/ François Kevorkian, Danny Krivit, Joe Clausell KiNK, Agoria, Recondite, Kiasmos DJ, Grandbrothers, Rival Consoles,  Mano Le Tough, Michael Mayer, Alinka, Tijana T, Blond:ish,  Territroy, Sworr, Ison, Tendts, Future Of Matter, ArKI, Pollux Rose
 
Το 2018, το Reworks υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη 3 μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Το Sonar για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Από το 2016, το Reworks Festival είναι μέλος της μεγαλύτερης φεστιβαλικής οικογένειας στην Ευρώπη και τον κόσμο, το We Are Europe. Στην 14η έκδοσή του, το Reworks έχει την χαρά και την τιμή να υποδέχεται με τη σειρά του 3 μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ όπου θα αναλάβουν την επιμέλεια μέρους του καλλιτεχνικού προγράμματος του Reworks φέρνοντας στην Θεσσαλονίκη την φιλοσοφία τους. Το Reworks περήφανα φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πιο σημαντικό για πολλούς φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής στον κόσμο το Sonar Festival (Ισπανία) καθώς και τα εμβληματικά TodaysArt (Ολλανδία) και το c/o pop (Γερμανία). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις των καλεσμένων φεστιβάλ θα ανακοινωθούν σύντομα!  
 
Το Reworks Agora ανοίγει τις πόρτες του τον Σεπτέμβρη και για πρώτη του φορά την ημέρα Κυριακή. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2018 καλεσμένοι ομιλητές απο την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν πρωτοβουλίες και προτζεκτ πάνω στην μουσική, τον πολιτισμό, την τεχνολογία, την ψηφιακή κουλτούρα και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα που διαμορφώνουν το μέλλον του πολιτιστικού οικοσυστήματος.

Προπώληση Εισιτηρίων:  

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας από τα καταστήματα Γερμανός-Cosmote σε όλη την Ελλάδα και online από εδώ.

Πακέτα εισιτηρίων και διαμονής από την Festicket.com εδώ

Τιμές Εισιτηρίων:  

Εισιτήριο 3ημέρου: 70 Ευρώ 
Εισιτήριο 2ημέρου: 50 Ευρώ
Συντομα θα ανακοινωθούν τα εισιτήρια ημέρας