Skip to main content

Τα περί εξόδου του ΔΝΤ από το πρόγραμμα και η γκάφα του Μπαλτά

Τα περί εξόδου του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, η γκάφα του Μπαλτά για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το «λάδωμα» στον στρατό των Σκοπίων.

Ο Τσίπρας δήλωσε ότι δεν θέλει το ΔΝΤ στα πόδια μας (το οποίο πριν από λίγο καιρό, ήταν καλό, επειδή μίλησε για κούρεμα του χρέους) και ο Σόιμπλε βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει ότι δεν συμφέρει την Ελλάδα να αμφισβητεί το ΔΝΤ (η γερμανική κυβέρνηση θέλει οπωσδήποτε το ΔΝΤ στη συνέχεια).

Μια παροιμία που χρησιμοποίησε ο Σόιμπλε, "Η στάμνα δεν πρέπει να πηγαίνει στο πηγάδι τόσο συχνά μέχρι να σπάσει. Αυτό δεν είναι για το καλό της στάμνας" (από μάς την έκλεψε την παροιμία - και οι παροιμίες μπήκαν στο ΤΑΙΠΕΔ;), έδωσε την αφορμή σε απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση, με μάλλον ειρωνικό τρόπο:

«Ευτυχώς που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να "κρατήσει την στάμνα γερή"», είπε η κα. Γεροβασίλη. Είθε, οι νέες «παλικαριές» να μη έχουν τα προηγούμενα αποτελέσματα. Επειδή τα "νταηλίκια" ενθουσίασαν μεν τους Λαφαζαναίους και τους ομοίως (μη) σκεπτομένους, αλλά ακριβά τα πληρώσαμε.

Έψαχνε πολύ καιρό ο Τσίπρας για να βρει τον Μπαλτά (και όχι μόνον αυτόν) για να τον υπουργοποιήσει; Και θα τον διατηρήσει και μετά την απίστευτη νέα γκάφα του, που βλάπτει σοβαρά μια εθνική υπόθεση; Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, και σε συζήτηση για τα γλυπτά του Παρθενώνα, ο Μπαλτάς δήλωσε ότι «δεν πρέπει να πάμε στο δικαστήριο, επειδή κινδυνεύουμε να το χάσουμε...».

Πάγωσαν οι βουλευτές, καθώς, όπως σχολίαζαν, ακόμα και έτσι να είναι τα πράγματα ουσιαστικά παρέχονται επιχειρήματα στο Βρετανικό Μουσείο και την Βρετανική κυβέρνηση. Χώρια που η κα. Κλούνεϊ πήρε ήδη 220.000 λίρες, ως αμοιβή, για τις προτάσεις που μας παρέδωσε (πληρώθηκαν από ανώνυμο Έλληνα του εξωτερικού).

Φαίνεται πως η κυβέρνηση του «νέου ήθους» πήρε την απόφαση να ξεχαρβαλώσει κάθε τι που έκαναν οι προηγούμενες, για να μη πιστωθούν ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα. Πάει η Αμφίπολη, πάνε τα γλυπτά, και έπεται συνέχεια…

Σκοπιανοί στρατιώτες λαδώνουν ανωτέρους με 6.000 ευρώ για να πάνε σε αποστολές εξωτερικού. Με λάδωμα σε κάποιον ανώτερο και χωρίς επαγγελματική κατάρτιση, δίνει τα έξι χιλιαρικάκια και θα αποζημιωθεί  με 20.000 περίπου ευρώ. Και άμα υπολογίσεις ότι ο μισθός στα Σκόπια είναι κοντά στα 300 ευρώ, το δούναι-λαβείν συμφέρει (α! και οι γιατροί τα στάζουν για αποστολή).

Και μια που μιλάμε για γιατρούς, υπάρχει καταγγελία της Ένωσης Γιατρών Αχαΐας που πήγαν στη Λέσβο για να προσφέρουν υπηρεσίες στους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες για «τις πολλές από τις παχυλά χρηματοδοτούμενες μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται χωρίς να δίνουν λογαριασμό ποιες ανάγκες καλύπτουν και πού πάνε τα χρήματα των χορηγιών και των επιδοτήσεων που λαμβάνουν».

Με τα όσα τρελά λέγει ο Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, σημαίνει ότι, είτε μεγάλο μέρος των αμερικανικού λαού έχει τις ίδιες απόψεις και βρήκε ευκαιρία να τις εκφράσει (μια και ο Τραμπ προηγείται των συνυποψηφίων του στις δημοσκοπήσεις), είτε ότι το σύστημα θέλει πρόεδρο πάλι Δημοκρατικό και βάζει απέναντι έναν «γκάου» για να χάσει από χέρι.

Συνηθίζεται στην πολιτική να προωθείται υποψήφιος χαμηλών δυνατοτήτων, επειδή αποφασίστηκε να εκλεγεί ο αντίπαλος. Ωραία κόλπα, που θα έλεγε και ο μακαρίτης Μπονάτσος.