Skip to main content

Τα περί ηλιθιότητας του Ερντογάν και το ταξίδι στην Αβάνα

Τα περί ηλιθιότητας του Ερντογάν από τον Καμμένο, το ταξίδι της ελληνικής αποστολής στην Αβάνα και το μήνυμα του Θάνου Πλεύρη.

Βρήκαμε την λύση στις μεταφορές. Αφού το Μαξίμου μάς λέει ότι ένα ταξίδι στην Αβάνα (23 ώρες πάνε-έλα) με διαμονή και διατροφή κυβερνητικών και πιλότων, κόστισε 22.900 ευρώ, πετάω το σαραβαλάκι μου και αγοράζω πολυτελές αεροπλάνο. Και ο σανός στο γαϊδουράκι περισσότερο κοστίζει από τα καύσιμα πού μας λέει η κυβέρνηση, χώρια η συντήρηση [τους λογαριασμούς τους έκανε κάποιος από τους συμβούλους στρατηγικής, ή με παππού στο βουνό;].

Όταν χρησιμοποίησε το ίδιο αεροπλάνο ο γιος της Μάργκαρετ για τουρισμό -κι αυτός- στη Λατινική Αμερική, είχε ανακοινωθεί ότι το κόστος για πτήση μιας ώρας είναι 6.000. Για 23 ώρες, πόσα είναι; Να τις κάνω 100.000, λόγω μείωσης των καυσίμων; Κι επειδή είναι περίοδος εκπτώσεων, να κόψω κι άλλα; Όσα και να κόψω, δεν χωράνε στις... 22.900 ευρώ!

Στο διαδίκτυο γίνεται πανηγύρι με το κόστος του ταξιδιού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Από την στιγμή που ο κόσμος σε πάρει στο "ψιλό" άσχημα τα πράγματα. Η γελοιοποίηση είναι δέκα φορές χειρότερη από τον θυμό. Έδωσε αρκετές φορές την αφορμή ο πρωθυπουργός, με τελευταία την συνάντησή του με τον Ομπάμα, ήρθε και η Κούβα και… έδεσε. Δεν έχει δίπλα του ανθρώπους που τον αγαπούν πραγματικά, για να τον προστατέψουν;

Πολύ ελαφρά πήρε το θέμα της Ένωσης των αλβανικών Δήμων στα Βαλκάνια, ο πρωθυπουργός της Σερβίας. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς χαρακτήρισε "παιχνίδι για μικρά παιδιά και επιπόλαια παραμύθια", την Ένωση και μάλιστα την ειρωνεύθηκε: «Δηλαδή αυτή η ένωση τι θα κάνει; θα εκτυπώνει σημαίες και θα δωρίζει στυλό;», είπε.

Έτσι ειρωνεύονταν και οι προκάτοχοί του τον UCK, και πάει το Κοσσυφοπέδιο. Τώρα, μέσα σ’ αυτήν την Ένωση είναι και η περιοχή του Πρέσεβου της Σερβίας, με 95% Αλβανούς. Κι εκεί, έπρεπε να το γνωρίζει, δεν μοιράζουν στυλό.

Φιρί-φιρί το πήγαινε ο Καμμένος για να τ’ ακούσει. Αποκάλεσε "ηλιθιότητες" τις δηλώσεις του Ερντογάν για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε πάραυτα: «Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής».

Βαρείς οι χαρακτηρισμοί, αλλά βαρύς είναι και ο χαρακτηρισμός ως "ηλίθιου" του Ερντογάν. Εγώ, μπορώ να το πω, επειδή η ευθύνη βαρύνει μόνον εμένα. Η δήλωση όμως ενός κυβερνητικού παράγοντα, βαρύνει την κυβέρνηση, που εκπροσωπεί έναν λαό. Εκεί χρειάζεται προσοχή, που δεν υπάρχει. Ο Τσίπρας δεν ήταν που είπε «Θεός φυλάξοι να μη γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τραμπ»; Αυτά, δεν είναι δείγματα σοβαρότητας, και έχουν κόστος.

Ο Θάνος Πλεύρης, βγήκε υγιής από το Νοσοκομείο. Και δήλωσε: «Ευχαριστώ το Θεό που έχω τη δεύτερη ευκαιρία να είμαι δίπλα στην οικογένειά μου. Στους λίγους που ευχήθηκαν το θάνατό μου εύχομαι να έχουν καλή υγεία». Αυτή είναι η διαφορά με εκείνους -τους γνωστούς και Θεσσαλονικιούς- που έγραψαν στο social media να… ψοφήσει ο Πλεύρης. Είναι η Αριστερά του "ηθικού πλεονεκτήματος".