Skip to main content

Τα «προσφυγάκια τηγανητά» στη Βουλή και ο Έκο για τον... Παππά

Το μενού του καφενείου της Βουλής προσφέρει... «προσφυγάκια τηγανητά», με 9 ευρώ τη μερίδα. Πρόκειται μάλλον για άτυχη έμπνευση

«Αν δεν είχα την εμπιστοσύνη, τη στήριξη του πρωθυπουργού και την αγάπη του κόσμου, θα με είχαν αποστρατεύσει», δηλώνει ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Μανώλης Σφακιανάκης. Όχι… Δεν παραιτήθηκε ακόμη για λόγους ευθιξίας ο Τόσκας.

Το μενού του καφενείου της Βουλής προσφέρει... «προσφυγάκια τηγανητά», με 9 ευρώ τη μερίδα. Πρόκειται μάλλον για άτυχη έμπνευση, μια και το προσφυγικό στην Ελλάδα αποτελεί μείζον ζήτημα με τα νεκρά νεαρά προσφυγάκια να μας έχουν αγγίξει όλους.

Για όσους βέβαια δεν γνωρίζουν, το προσφυγάκι είναι ένα κοινό ψάρι νερών μέσου βάθους και ψαρεύεται με τράτες, ενώ σπάνια ψαρεύεται με πετονιά. Όμως, η επικαιρότητα μάλλον θα έπρεπε να κάνει προσεκτικό τον υπεύθυνο του καφενείου, επιλέγοντας άλλο είδος ψαριού.

Πόσο επικίνδυνη και ανθυγιεινή είναι η άδεια ενός δημοσίου υπαλλήλου; Σε αυτό το βαθιά φιλοσοφικό ερώτημα καλείται να απαντήσει η Βουλή, αφού με τροπολογία δύο βουλευτών (φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ, ποιων άλλων;) προτείνεται να δίδεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κατά την περίοδο της άδειας των δημοσίων υπαλλήλων. (Σε όλες τις παραλίες, ή μόνον όπου υπάρχουν τσούχτρες;)

Κοινή απαίτηση των παν-ελλήνων, από τον Αμυρά, μετά την καταδίωξη ληστών έξω από την Βουλή πριν από μέρες, να αρχίσει την καταδίωξη ληστών και μέσα στην Βουλή. Δύσκολο έργο, αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει.

Μια έμμεση αναγνώριση του Ουμπέρτο Έκο, στο σπουδαίο έργο του Ν. Παππά να εγκαθιδρύσει σοβιετικό κράτος στην Ελλάδα: «Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση». Προφητικός λόγος, που υποθέτω πως ο Παππάς τον είχε υπόψη του.

Όλοι περιμένουν αν και πότε θα ισχύσει ο νόμος για την χειραγώγηση των ΜΜΕ. Κάποιοι υποστηρίζουν, ότι ο κυβερνητικό κόμμα πρώτα θέλει να δυναμώσει, θα δει με ποιους ολιγάρχες θα συμφωνήσει, με αμοιβαία ανταλλάγματα, και μετά θα προχωρήσει και με τα «νέα τζάκια», που δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν ιδεολογικά μαζί του, αρκεί «να τα βρουν».

Να ένας αποτελεσματικός τρόπος για αύξηση των τουριστών. Ο Τζεμίλ Ουγουρλού -αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτών Τουρισμού Τουρκίας-, υποστήριξε πως είναι ανάγκη να δυσκολέψει η έξοδος των Τούρκων πολιτών στο εξωτερικό: «Πρέπει να επιβληθούν μια σειρά από απαγορεύσεις και φορολογικές επιβαρύνσεις για να κατευθυνθούν στο εσωτερικό οι Τούρκοι παραθεριστές. Διαφορετικά ο παραθεριστής δεν ακούει τίποτε, παίρνει την βαλίτσα του και πάει στο εξωτερικό».

Απίστευτος ο Τραμπ, ο υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία: Οι ισλαμιστές τρομοκράτες πρέπει να εκτελούνται με σφαίρες βουτηγμένες σε αίμα γουρουνιού! Υπάρχει προηγούμενο με τον στρατηγό Τζον Πέρσινγκ, ο οποίος υπήρξε διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τις Φιλιππίνες το 1898.

Η δράση του στρατηγού Πέρσινγκ, του επονομαζομένου και «Μπλακ Τζακ» κατά τη διάρκεια του πολέμου, υπήρξε αφορμή για τη δημιουργία ενός αστικού μύθου, σύμφωνα με τον οποίο ο ίδιος συνέλαβε 50 ισλαμιστές μαχητές και, αφού βούτηξε 49 σφαίρες σε αίμα χοίρου, εκτέλεσε αντίστοιχο αριθμό αιχμαλώτων, απελευθερώνοντας τον τελευταίο, για να διηγηθεί το συμβάν, με σκοπό να τρομοκρατήσει επίδοξους μαχητές.