Skip to main content

Τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα από τις Σέρρες στις 7.20'

Ομαλά η διαδικασία στην Κ. Μακεδονία. Αυξημένη συμμετοχή τις τελευταίες δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, μένει ερώτημα το τελικό ποσοστό αποχής.

Με απόλυτη ομαλότητα και χωρίς προβλήματα ή καταγγελίες έκλεισε η διαδικασία της ψηφοφορίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ερώτημα παραμένει το ποσοστό στο οποίο θα διαμορφωθεί η αποχή, καθώς τις τελευταίες δύο ώρες πριν να κλείσουν οι κάλπες παρατηρήθηκε αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων, σε αντίθεση με τη χαμηλή (σε επίπεδα δημοψηφίσματος) προσέλευση ως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Οι πληροφορίες ότι η αποχή ξεπερνάει στην Κεντρική Μακεδονία το 40% δεν επιβεβαιώνονται από τους αρμόδιους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πιο πιθανό θεωρείται τα ποσοστά της αποχής να διαμορφωθούν σε εκείνα του δημοψηφίσματος του προηγούμενου Ιουλίου (35,87%), παρά σε εκείνα των εκλογών του προηγούμενο Ιανουαρίου (33,2%).


Τα πρώτα αποτελέσματα


Το πρώτο εκλογικό τμήμα της Κεντρικής Μακεδονίας που καταχωρήθηκε στο σύστημα της Περιφέρειας, μόλις είκοσι λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης είναι από τις Σέρρες. Πρόκειται για το εκλογικό τμήμα 37 της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, στο Δήμο Βισαλτίας και συγκεκριμένα στο Ζερβοχώρι Αχινού.

Ψήφισαν μόλις οι μισοί εγγεγραμμένοι (80 από τους 160) και πήραν: ΝΔ 28 ψήφους (35,44%), ΣΥΡΙΖΑ 19 (24,05%), ΚΚΕ 8 (10,13%), ΑΝΕΛ και Δημοκρατική Συμπαράταξη από 6 (7,59%), Χρυσή Αυγή 5 (6,33%), Ποτάμι 4 (5,06%), ΛΑΕ 2 (2,53%) και Δημιουργία Ξανά 1 (1,27%).

Χαρακτηριστικό είναι ότι και τα οχτώ πρώτα εκλογικά τμήματα που καταχωρήθηκαν στο σύστημα της Περιφέρειας είναι από τις Σέρρες, που για πολλοστή φορά αποδεικνύουν ότι είναι οι ταχύτεροι στην καταμέτρηση...