Skip to main content

Τα πρώτα στοιχεία από τον καταγραφέα του μοιραίου Mirage

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η πτώση 9 μίλια από το αεροδόμιο της Σκύρου προκλήθηκε από παραίσθηση του χειριστή - σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Επιβεβαιώνουν οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι μελέτησαν τον καταγραφέα του μοιραίου Mirage 2000-5, το οποίο κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου, τις εκτιμήσεις που έκαναν επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας για τα αίτια της πτώσης.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η πτώση, 9 μίλια από το αεροδόμιο της Σκύρου, προκλήθηκε από παραίσθηση του χειριστή - σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Σύμφωνα με το militaire.gr, οι Γάλλοι που εξέτασαν όλα τα στοιχεία του καταγραφέα πτήσεων απέκλεισαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο αεροσκάφος.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες, οι οποίες είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους έχουν αποκλείσει κι ένα ακόμη ενδεχόμενο που κάποιοι στην Πολεμική Αεροπορία είχαν αφήσει ανοιχτό.

Αυτό της υποξίας που μπορεί να είχε προκληθεί ίσως από κάποια τεχνική δυσλειτουργία σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος στο οποίο είχαν πετάξει για πολύ ώρα τα δύο Mirage 2000 την ημέρα της πτώσης. Το πόρισμα αναμένεται σύντομα και θα ΄ναι απόρρητο.