Skip to main content

Τα... βοσκοτόπια της Μυκόνου και οι εικασίες των Σκοπιανών

Όσα μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, η κατάρρευση των επενδύσεων στην Ελλάδα και οι απειλές Ερντογάν στους Κούρδους.

Και τι έγινε που κλείνουν διάσημο κέντρο διασκέδασης στη Μύκονο; Τώρα που σε 20 μέρες, κατά δήλωση κυβερνητικού, ο Σαρωνικός θα απαλλαγεί από την πετρελαιοκηλίδα Κουρουμπλή, θα συγκεντρώνει αναβαθμισμένος πάμπλουτους θαμώνες. Δεν θα ζηλεύει σε τίποτε ο Σαρωνικός τη Μύκονο. Το νησί στο κάτω-κάτω μπορεί να διατεθεί για βοσκοτόπια, χρήσιμα τώρα που θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αυτοί οι καπιταλιστές, Τριαντάφυλλε, είναι αδίστακτοι. Τέτοια διαστρέβλωση των γεγονότων δεν ξαναείδα. Γράφουν τα διεθνή πρακτορεία, και παρουσιάζουν βίντεο και φωτογραφίες, ότι με τον "οξύ υποσιτισμό" είναι αντιμέτωπη η Βενεζουέλα και ότι ο μέσος πολίτης έχει χάσει 9 κιλά από την πείνα.

Αντί να δουν την θετική πλευρά της κατάστασης, καταφεύγουν Τριαντάφυλλε, σε παρερμηνεία. Χιλιάδες ευρώ πληρώνουν άπειρες κυρίες για να χάσουν 9 κιλά, ενώ με την εμπνευσμένη πολιτική του Μαδούρο, στην Βενεζουέλα τα χάνουν τζάμπα. Αυτή είναι η αλήθεια. Κι αντί να πληρώνουν οι κυρίες σε δίαιτες, ας πάνε να μείνουν λίγο καιρό στην Βενεζουέλα, και θα γυρίσουν στυλάκια.

Αλήθεια, Τριαντάφυλλε, γιατί δεν προτείνουμε στον Μαδούρο, να ζητήσει πίσω τα χρήματα που έδινε σε Αριστερά κόμματα της Ευρώπης, για να καλύψει κάπως τις ανάγκες του; Το τίμιο βέβαια θα ήταν να το έκαναν μόνοι τους οι χρηματιζόμενοι ηγέτες, αλλά κάνουν το κορόιδο.

Οι επενδύσεις παρουσίασαν ολοσχερή κατάρρευση κατά 17,1% σε ετήσια βάση και ως προς την ικανότητα του κράτους να δημιουργεί/εφαρμόζει πολιτικές οι οποίες παροτρύνουν την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, πέτυχε η κυβέρνηση να καταπέσει η Ελλάδα από το 66,8 % στο 59,1 %.

Το άσχημο είναι ότι ενώ καταγράφεται ως επιτυχία της κυβέρνησης ότι βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση από την... Αλβανία (αυτή βρίσκεται στο 60,5 εκατοστιαίο σημείο) δυστυχώς όμως, ήμαστε σε καλύτερη θέση από τους Σκοπιανούς. Λίγη προσπάθεια ακόμη βρε παιδιά… Ακυρώστε κι άλλες επενδύσεις και θα φτάσουμε στον πάτο. Πώς θάρθει η ώρα της μαρξιστικής αναγέννησης;

Βρυχάται ο Ερντογάν και απειλεί τους Κούρδους με κλείσιμο της στρόφιγγας στους ενεργειακούς αγωγούς, αφού ήδη άρχισαν οι πρώτες επιπτώσεις. Άρχισαν να αποχωρούν μαζικά από το Κουρδιστάν όλες οι τουρκικές εταιρείες, ενώ η Άγκυρα θα καταγράψει ζημιά ύψους 32 δισ. δολαρίων από την κατάρρευση όλων των τουρκικών επενδύσεων στο βόρειο Ιράκ ένεκα των εξελίξεων.

Ανησυχούν οι Σκοπιανοί, υποθέτοντας ότι «Ο Τσίπρας θα απαιτήσει από τον Τραμπ να μειωθεί η πίεση στην επίλυση του ζητήματος του ονόματος των Σκοπίων. Η Ελλάδα επέστρεψε στις παλιές της απόψεις, καθώς για την Αθήνα δεν είναι πρόβλημα μόνο το όνομα και η χρήση του, αλλά και η γλώσσα, η υπηκοότητα και οι συντομογραφίες», γράφει ο σλαβικός Τύπος.

Κάτι δεν κατάλαβαν οι Σκοπιανοί. Το κυβερνητικό κόμμα ξεκίνησε απαιτώντας, αλλά συνεχίζει επαιτώντας τη διατήρηση στην εξουσία. Για ποια απαίτηση μιλούν οι Σκοπιανοί; Και μάλιστα στον Τραμπ που… λατρεύει τους μαρξιστές και ιδιαίτερα τους φίλους του Μαδούρο.