Skip to main content

Tageszeitung: Αδιάφορη η Γερμανία για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα

Παρόλο που η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να βοηθήσει, ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δεν το σκέφτεται καν, αναφέρει το δημοσίευμα.

Επικριτικά σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο προσφυγικό που βαρύνει κυρίως την Ελλάδα. Μετά την πρόταση - βόμβα του προέδρου του Συβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, σε έγγραφό του στο οποίο χαρακτηρίζει τις ποσοσοστώσεις διχαστικές, η Tageszeitung μιλά για την γερμανική «αδιαφορία».

«Οι καταυλισμοί είναι απελπιστικά υπερπλήρεις. Οργανώσεις αρωγής σημαίνουν συναγερμό επειδή χιλιάδες πρόσφυγες σε νησιά όπως η Λέσβος είναι σχεδόν απροστάτευτοι» αναφέρει η TAZ θίγοντας τις απελπιστικές συνθήκες που επικρατούν στους καταυλισμούς στα νησιά.

«Παρόλο που η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να βοηθήσει, σύμφωνα με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δεν το σκέφτεται καν».

»Αντιθέτως το Βερολίνο επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους για όσους ταξιδεύουν από την Ελλάδα. Σε γερμανικά αεροδρόμια έλληνες ταξιδιώτες παρεμποδίζονται και υφίστανται διακρίσεις», σημειώνει το δημοσίευμα.