Skip to main content

Ταγιάνι:Μόνη διέξοδος για την πολιτική ασύλου της ΕΕ η δίκαιη κατανομή

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμανε στον δήμαρχο Λ΄'εσβου ότι οι προσπάθειές του προκαλούν τον θαυμασμό της Ένωσης.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξακολουθεί να παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση στα ελληνικά νησιά και πιστεύει ακράδαντα ότι η μόνη διέξοδος για την πολιτική ασύλου της Ένωσης είναι ένα δίκαιο σύστημα κατανομής των βαρών». Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, απαντώντας σε σχετική επιστολή των δημάρχων Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, Χίου Μανώλη Βουρνού, Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου και Λέρου, Μιχάλη Κόλια, σχετικά με την έκθεση του υπουργού Εσωτερικών της γερμανικής κυβέρνησης Τόμας ντε Μεζιέρ σύμφωνα με την οποία, κατά την άποψή του, την κύρια ευθύνη για την κατάσταση στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου έχει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Λέσβου, ο κ. Ταγιάνι, τονίζει ακόμη ότι «οι προσπάθειες των ανθρώπων παντού στην Ελλάδα, και ακόμη περισσότερο στα νησιά στα οποία εκλέγεστε εσείς και οι άλλοι τρεις δήμαρχοι, για την υποδοχή αυτών που φτάνουν αβοήθητοι στις ακτές της Ένωσης προκαλούν τον θαυμασμό μας».