Skip to main content

Βασίλισσα της Ευρώπης για πάντα! Ταπείνωσε τη Γιούβε και σήκωσε το 12ο

Με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο που σκόραρε δις, η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά για δύο σερί σεζόν το τρόπαιο

Το 12ο Champions League της ιστορίας της πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα η Ρεάλ Μαδρίτης που επικράτησε με 1-4 της Γιουβέντους στο ''Μιλένιουμ'' του Κάρντιφ.

Μάλιστα η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης πανηγυρίζει ένα ιστορικό ρεκόρ καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά για δύο σερί σεζόν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, η ''Βασίλισσα'' κατάφερε να προηγηθεί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο (20΄) ενώ η ''Μεγάλη Κυρία'' ισοφάρισε με τον Μάριο Μάντζουκιτς (27΄).

Στην επανάληψη, οι ''Μερένχες'' ανέβασαν την απόδοσή τους και όντας πιο αποφασισμένοι κατάφεραν χάρη στα γκολ των Καζεμίρο (61΄) και Κριστιάνο Ρονάλντο (64΄) να κλειδώσουν τη μεγάλη νίκη αφού εν συνεχεία η πρωταθλήτρια Ιταλίας έριξε λευκή πετσέτα καθώς είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη της προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκε στο 81' ενώ στο 85΄έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χουάν Κουαδράδο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

To αποτελειωτικό χτύπημα στη Γιουβέντους έδωσε στις καθυστερήσεις ο Μάρκο Ασένσιο (90΄) που σκοράρε διαμορφώνοντας το τελικό σκορ κάτω από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των οπαδών τους.

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτζάλι (66' Κουαδράδο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70' Μαρκίζιο), Άλβες, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (78' Λεμινά), Ιγκουαΐν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (89' Μοράτα), Μόντριτς, Ίσκο (82' Ασένσιο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Μπέιλ).