Skip to main content

Τάσιος: Το μεγάλο στοίχημα της προεδρίας μου στον ΠΟΞ

Ο κ. Τάσιος έθεσε τους βασικούς στόχους του νέου διοικητικού σχήματος λέγοντας πως η ΠΟΞ θέλει να αναπτύξει κοινωνικές συμμαχίες με άλλους φορείς.

Η ενότητα μεταξύ των μελών του κλάδου είναι το μεγάλο στοίχημα της προεδρίας του Γρηγόρη Τάσιου, ο οποίος σήμερα παραβρέθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας.

«Είναι μεγάλη τιμή και για εμένα προσωπικά και για τη Βόρεια Ελλάδα και την ελληνική ξενοδοχία συνολικά καθώς η ΠΟΞ αλλάζει σελίδα. Αλλάζει σελίδα και στη γενιά όσον αφορά την εκπροσώπηση αλλά και στον τρόπο που εκπροσωπείται καθώς φέτος για πρώτη φορά έχουμε δύο γυναίκες στο διοικητικό σχήμα», τόνισε ο κ.Τάσιος σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Philoxenia.

Ο κ. Τάσιος έθεσε τους βασικούς στόχους του νέου διοικητικού σχήματος λέγοντας πως η ΠΟΞ θέλει να αναπτύξει κοινωνικές συμμαχίες με άλλους φορείς, να γίνει ακόμα πιο αγωνιστική για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως τον φόρο διαμονής, αλλά και να διατηρήσει την εργασιακή ειρήνη. Ο ίδιος στις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε την εργασιακή ειρήνη κομβικό ζήτημα σημειώνοντας ότι στις 31/12 λήγουν οι κλαδικές συμβάσεις με τους εργαζομένους.

Ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στον φόρο διαμονής, πρόβλημα που απασχολεί έντονα τους ξενοδόχους. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, ο φόρος δεν θα απορροφηθεί από τα ξενοδοχεία αλλά θα επιβαρύνει τους πελάτες.

Πρόσθεσε ακόμα ότι φαίνεται πως ο φόρος είναι πολιτική απόφαση και ότι μάλλον η κυβέρνηση θα προχωρήσει πλήρως στην εφαρμογή του.

Αναφορικά με το στίγμα της δικής του προεδρίας δήλωσε: «Αυτό που θέλουμε να δώσουμε εμείς την επόμενη ημέρα είναι η συλλογικότητα. Θα δουλέψουμε σε ένα μοντέλο όπου όλοι οι συνάδελφοι θα έχουν το χαρτοφυλάκιό τους, Όλοι οι συνάδελφοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις παρεμβάσεις τους και να μιλήσουν Και βεβαίως το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι να βρεθούμε στην περιφέρεια. Αυτό σημαίνει διοικητικά συμβούλια σε άλλες ενώσεις ανά τη χώρα στο επόμενο διάστημα ούτως ώστε οι συνάδελφοι να σταθούν δίπλα σε μας κι εμείς δίπλα σε αυτούς. Αυτού του είδους η ενότητα είναι το μεγάλο στοίχημα».