Skip to main content

Τελικώς, η Κριστίν δεν θα πάρει το αεροπλάνο για Αθήνα

αι κάπως έτσι, μολονότι είχαν γίνει οι πρώτες σχετικές συνεννοήσεις, δεν εστάλη η απαραίτητη πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να επισκεφθεί άμεσα την Ελλάδα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ. Αν και μια σχετική προσπάθεια έγινε στο πρόσφατο παρελθόν, τελικώς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Συγκεκριμένα, η πρώτη «απόπειρα» κάηκε τον Σεπτέμβριο, γιατί τότε η κυβέρνηση φοβήθηκε για το τι θα έλεγε κατά την εδώ παρουσία της η επικεφαλής του Ταμείου, γεγονός το οποίο θα είχε επίπτωση στην αξιολόγηση που «έτρεχε» σε εκείνη την φάση. Και κάπως έτσι, μολονότι είχαν γίνει οι πρώτες σχετικές συνεννοήσεις, δεν εστάλη η απαραίτητη πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Και κάπως έτσι, το θέμα πήγε γι' αργότερα. Πόσο αργότερα; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τον ερχόμενο Μάιο, η κ. Λαγκάρντ δεν πρόκειται να πάρει το αεροπλάνο για να έρθει στην Αθήνα. Μετά βλέπουμε. Αν και όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις μεταξύ Ελλάδας – ΔΝΤ, το πιθανότερο είναι ότι οι σχέσεις τους θα διαραγούν εντελώς, κάποια στιγμή μέσα στο 2018, γεγονός το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα.