Skip to main content

Τελειώνουν τα ταμειακά διαθέσιμα, προειδοποιούν στην ΕΒΖ

Θέτουμε άμεσα προ των ευθυνών τους και των συνεπειών όλους τους εμπλεκόμενους, αναφέρει ο προεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζόμενων της ΕΒΖ.

Ολιγωρία στην πρόσληψη του απαραίτητου εξειδικευμένου εποχικού προσωπικού, ώστε να γίνει η συντήρηση των εργοστασίων και να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η καμπάνια των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, διαπιστώνουν οι εργαζόμενοι, όπως προκύπτει από δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας τους, Χριστόδουλου Βαρκάκη.

«Θέτουμε άμεσα προ των ευθυνών τους και των συνεπειών (για την εύρυθμη και την ασφαλή λειτουργία των εργοστασίων, το υψηλό κόστος παραγωγής που δημιουργείται και την ασφάλεια του προσωπικού) όλους τους εμπλεκόμενους» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σημείωσε δε ότι είναι γνωστό πόσο σημαντική είναι η προβλεπόμενη από τους κατασκευαστές και τους κανονισμούς συντήρηση νευραλγικών τμημάτων, αλλά και του συνόλου των εργοστασίων για την αποφυγή λειτουργικών προβλημάτων τόσο σε ό,τι αφορά την ίδια την παραγωγική διαδικασία όσο και την επίτευξη των επιθυμητών παραγωγικών αποτελεσμάτων για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

«Τελειώνουν τα ταμειακά διαθέσιμα»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας, Χρήστος Ρώσσιος, αφού επεσήμανε ότι «τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας τελειώνουν», σημείωσε:

«Εάν δεν απελευθερωθεί η πρώτη δόση των 5 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 12 εκατ. ευρώ της συμφωνηθείσας νέας χρηματοδότησης με την πιστώτρια τράπεζα, δεν μπορεί να προχωρήσει καμία διαδικασία.»

Υπενθύμισε ακόμα ότι η διοίκηση της ΕΒΖ έχει κλείσει το «πακέτο» όλων των ενεργειών που όφειλε να κάνει στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον βασικό πιστωτή, ώστε να προχωρήσουν έγκαιρα οι διαδικασίες.

Για τις 26 Αυγούστου 2016 ορίστηκε η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, με σκοπό να επικυρώσει και τυπικά τις αποφάσεις του ΔΣ για την αποδοχή του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας, που έχει προτείνει η Τράπεζα Πειραιώς και το οποίο ενέκρινε η ΕΒΖ ΑΕ σε συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, στις 27 Ιουλίου.