Skip to main content

Τέλος η απεργία για τα μέλη της αντιπολίτευσης στην Αλβανία

Τα μέλη της αλβανικής αντιπολίτευσης τερμάτισαν την απεργία πείνας που έκαναν εδώ και 19 ημέρες, υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα μέλη της αλβανικής αντιπολίτευσης, που αξίωναν επανακαταμέτρηση των ψήφων σχεδόν ένα χρόνο μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές, τερμάτισαν την απεργία πείνας που έκαναν εδώ και 19 ημέρες, υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ορισμένοι από τους απεργούς πείνας, που έπιναν μόνο νερό, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, με τον τερματισμό της απεργίας πείνας.

Είκοσι-δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης και οι 200 υποστηρικτές τους, που έκαναν απεργία πείνας ζητώντας να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων από τις εκλογές του Ιουνίου του 2009, από τις οποίες το κόμμα του Μπερίσα κέρδισε τις μισές έδρες στο κοινοβούλιο, είχαν στρατοπεδεύσει σε λευκές σκηνές έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού Σάλι Μπερίσα.

Η εικόνα αυτή ήταν ένα πλήγμα για την εικόνα της Αλβανίας, που προσπαθεί να προωθήσει μεταρρυθμίσεις με στόχο την ένταξη στην ΕΕ.

Οι επικεφαλής των συντηρητικών και αριστερών κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσκάλεσαν τον Μπερίσα και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα, σε γεύμα στο Στρασβούργο, στο οποίο θα είναι παρών και ο επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για τη διεύρυνση, Στέφαν Φούλε.

«Οι συμμετέχοντες στο δείπνο θα συζητήσουν εκτενώς τρόπους για να ξεπεραστεί το πολιτικό αδιέξοδο στην Αλβανία», ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού, Σάλι Μπερίσα.