Skip to main content

Τέλος Οκτωβρίου τα αποκαλυπτήρια για την αξιοποίηση του Παύλου Μελά

Δεν θα είναι απλώς μία ανάσα, αλλά ανατροπή τρόπου ζωής, σαφέστατα προς το καλύτερο, ανέφερε ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στο τέλος του Οκτωβρίου αναμένεται να παρουσιαστεί το πλήρες σχέδιο αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, όπως γνωστοποιήθηκε κατά τη σημερινή επιτόπια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του γγ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Αθανάσιου Βούρδα, της προϊσταμένης του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνας Νοτοπούλου και του δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στο πλαίσιο της σύσκεψης, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ο φορέας διαχείρισης, το master plan, η ωριμότητα επιμέρους μελετών, το σχέδιο ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και η πιθανότητα συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Βούρδας, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι όλοι έτοιμοι στο τέλος Οκτωβρίου για την παρουσίαση του σχεδίου αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου, το οποίο, όπως τόνισε, «δεν θα είναι απλώς μία ανάσα, αλλά ανατροπή τρόπου ζωής, σαφέστατα προς το καλύτερο, και όχι απλώς για τον Δήμο Παύλου Μελά αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης».

«Ο δήμος δουλεύει πάνω σε αυτήν τη βάση και έχει σε μεγάλο βαθμό έτοιμο το επιχειρησιακό του σχέδιο» σημείωσε ο γγ του υπουργείου Μεταφορών, επισημαίνοντας πως «σε ό,τι αφορά το κομμάτι της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου ήδη είναι σε εξέλιξη οι οριστικές μελέτες, υπάρχει και το ποσό της χρηματοδότησης των 12 εκατομμυρίων για τη διαμόρφωσή του και από εκεί και πέρα θα πρέπει να αρχίσει να προσδιορίζεται και η χρήση των κτιρίων, να οριστικοποιηθούν οι μελέτες για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν τα οικήματα που υπάρχουν μέσα στον χώρο του πρώην στρατοπέδου».

«Διαμορφώνεται ένας πνεύμονας πρασίνου και σταδιακά, με επιπλέον χρήσεις μουσειακού ή εκπαιδευτικού χαρακτήρα, θα μπορέσει να είναι πηγή ζωής για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης» υπογράμμισε ο κ. Βούρδας.