Skip to main content

Τέλος Σεπτεμβρίου ο πλειστηριασμός για το 15% των μετοχών της Σουρωτής

Ο δημόσιος αναγκαστικός πλειστηριασμός για το 15% του μετοχικού κεφαλαίου της «Σουρωτή» πήρε αναβολή - H εταιρεία θα διεκδικήσει το πακέτο

Αναβολή για το τέλος Σεπτεμβρίου πήρε ο ο δημόσιος αναγκαστικός πλειστηριασμός για το 15% του μετοχικού κεφαλαίου της «Σουρωτή», που ανήκουν στη «Μυστράς ΑΕ» και τις οποίες έχει ως ενέχυρο και εκποιεί η Τράπεζα Πειραιώς.

Αρχικά ο πλειστηριασμός ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 20 Ιουλίου, ωστόσο, μετά από αίτημα που διατύπωσε η διοίκηση της Σουρωτή, η διαδικασία αναβλήθηκε για τα τέλη Σεπτεμβρίου και έτσι η εταιρεία θα έχει μπροστά της τον χρόνο για να ετοιμάσει τη συμμετοχή της και να διεκδικήσει, από κοινού με τον Σύλλογο Μικρομετόχων, το 15%.

Σημειώνεται ότι η «Μυστράς ΑΕ», συμφερόντων του ομίλου Λιακουνάκου, που έχει το 17,8% των μετοχών της Σουρωτής, εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της βιομηχανίας το 2007. Τώρα η Πειραιώς εκπλειστηριάζει το 15% που αντιστοιχεί σε 2.343.456 μετοχές, με τιμή εκκίνησης, βάσει της αποτίμησης της τράπεζας, το 1.007.000 ευρώ.