Skip to main content

Τέλος στην Οδύσσεια των μαθητών από την Άρτα

Επιλύθηκε το θέμα αναφορικά με την εκπαιδευτική εκδρομή των 44 μαθητών από την Άρτα στο Cern της Ελβετίας, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Επιλύθηκε το θέμα αναφορικά με την εκπαιδευτική εκδρομή των 44 μαθητών της Β’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Άρτας και των τεσσάρων εκπαιδευτικών συνοδών στο Cern της Ελβετίας, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, διαπιστώθηκε ότι το ταξιδιωτικό γραφείο που υπέγραψε σύμβαση με το 3ο Λύκειο Άρτας για την τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη (από τη Δευτέρα 20/4 έως την Παρασκευή 24/4), δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του, ως όφειλε, αναφορικά με τη διαμονή και τα εισιτήρια επιστροφής.

Η λύση βρέθηκε, λέει το υπουργείο, χθες το απόγευμα -όταν σε άριστη συνεργασία με τους αρμοδίους- αποστολή διέμεινε κανονικά στο ξενοδοχείο και σήμερα το πρωί αναχώρησε για την Αγκόνα, απ’ όπου θα επιστρέψει με το πλοίο της γραμμής στην Ηγουμενίτσα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε επικοινωνία με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Κωνσταντίνο Δημητρίου διέταξε την διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο.

Η ηγεσία του υπουργείου προτίθεται από την καινούργια σχολική χρονιά να επανεξετάσει το θέμα των σχολικών εκδρομών, διασφαλίζοντας ότι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα αναλαμβάνουν την μεταφορά και τη διαμονή των μαθητών καθώς  θα είναι πιστοποιημένα, οι δε μαθητές πλήρως ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα.