Skip to main content

Έδειραν περιφερειακό σύμβουλο γιατί μοίραζε νερά σε πρόσφυγες

Ο περιφερειακός σύμβουλος δέχθηκε προπηλακισμό από άτομα καταστήματος επειδή διαπίστωσε αισχροκέρδεια σε βάρος των προσφύγων και τους ζήτησε εξηγήσεις

Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησε σήμερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας με τους Οικολόγους Πράσινους Νίκος Πουτσιάκας οι οποίες αφορούν σε επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος στην κοιλάδα των Τεμπών την πρώτη ημέρα της παραμονής προσφύγων εκεί.

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πουτσιάκας, αρχικά δέχθηκε προπηλακισμό από άτομα καταστήματος επειδή διαπίστωσε αισχροκέρδεια σε βάρος των προσφύγων και τους ζήτησε εξηγήσεις (πωλούνταν το νερό προς 2 ευρώ το μικρό μπουκάλι!).

Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με τον κ. Πουτσιάκα, τα άτομα του απάντησαν: ''πολλά είναι; Για έλα να δεις τι γίνεται στην τουαλέτα, μας έχουν γεμίσει σκ..ά. Άλλοι τους παίρνουν για το νερό 4 ευρώ". Και όταν ο περιφερειακός σύμβουλος τους ζήτησε να συμμορφωθούν και να πάψουν να αισχροκερδούν με το νερό, δέχθηκε, όπως είπε, λεκτική επίθεση.

Στη συνέχεια κι αφότου ο ίδιος προσέφερε εθελοντικά βοήθεια μαζί με άλλους μοιράζοντας τρόφιμα, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ''μας φώναζαν αλήτες επειδή τους πήραμε την... πελατεία''.  Μετά το αρχικό επεισόδιο, έφυγαν από εκεί και πήγαν στο πάρκινγκ που είναι τα λεωφορεία αλλά στην πλευρά του δρόμου.

Και με το που τελείωσε το έργο τους και μοιράστηκαν νερά και τρόφιμα στους μετανάστες, τότε σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο σημειώθηκε το πιο σοβαρό επεισόδιο όπου οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού άρχισαν να τον κλωτσούν και να τον γρονθοκοπούν.

Ο κ. Πουτσιάκας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Φωτογραφία - pressalarissa.gr