Skip to main content

Τεράστιος ΠΑΟΚ! Υπέταξε τη Μπενφίκα και πετάει για τα αστέρια (video)

Ο Δικέφαλος του Βορρά με τη νίκη προκρίθηκε στα play-off του Champions League. Πλέον βλέπει πιο καθαρά τους ομίλους, αφού αντιμετωπίσει την Κρασνοντάρ

Στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη Μπενφίκα, με τον Δικέφαλο του Βορρά να παίρνει μια παλικαρίσια πρόκριση με 2-1, που τον οδηγεί στα play-off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που θα αντιμετωπίσει την Κρασνοντάρ!

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2, που μετατρεπόταν σε 5-4-1 όταν ο Δικέφαλος του Βορρά αμυνόταν. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς πήρε θέση βασικού για 3ο σερί επίσημο αγώνα κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, με την τριάδα των στόπερ μπροστά του να είναι οι Ίγκανσον, Βαρέλα και Μιχαηλίδης.

Οι δύο εσωτερικοί μέσοι ήταν οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί, με τον Κρέσπο στο δεξιό άκρο σε ρόλο φουλ-μπακ και στην απέναντι πλευρά ο Γιαννούλης.

Ο Τζόλης και ο Πέλκας ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο που θα είναι και σ’ αυτό το παιχνίδι ο Άκπομ.

Από την άλλη ο Ζόρζε Ζέσους, παρατάχθηκε με όλα του τα «όπλα» και τον Έλληνα Παναγιώτη Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια. Από μπροστά του, αριστερά ο Γκιμάλντο, δεξιά ο Αλμέιδα, και στο κέντρο της άμυνας οι Βερτόνγκεν, Ντίας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε τους Τααράμπτ και Βέιγκ, ενώ οι Έβερτον από αριστερά στα εξτρέμ, Πίτσι από τα δεξία και ο Πεδρίνιο στο «10», πίσω από τον προωθημένο Σεφέροβιτς σε σύστημα 4-3-3.

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε πως δεν θα μπει φοβισμένα στον αγώνα από την αρχή του, καθώς στο 4' λεπτό έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Άκπομ και τον Πέλκα να μην προλαβαίνουν να βάλουν το πόδι τους για να σκοράρουν από θέση βολής.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στην συνέχεια του αγώνα η Μπενφίκα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, με τον ΠΑΟΚ να αμύνεται διαρκώς και επιτυχώς.

Αρχικώς προειδοποίησε στο 8΄ με σουτ του Σεφέροβιτς, ενώ στην συνέχεια ο Ελβετός επιθετικός στο 22΄ έχασε ακόμη μία ευκαιρία με το κεφάλι.

Στο 27΄ όμως ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για την Μπενφίκα, με τον Σεφέροβιτς που αποτελούσε μόνιμη απειλή για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Μετά από σέντρα, έφτασε η μπάλα στο κεφάλι του Ελβετού, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Η ομάδα από την Πορτογαλία συνέχιζε να πιέζει τον ΠΑΟΚ, ενώ χαρακτηριστικά το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με κατοχή 28%-72%, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι παραπάνω, καθώς αμυντικά ο Δικέφαλος ήταν ιδιαίτερα συγκεντρωμένος.

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε όπως το πρώτο. Η Μπενφίκα πίεζε ασφυχτικά τον ΠΑΟΚ ώστε να καταφέρει να σκοράρει, μη μπορώντας όμως να διασπάσει την άμυνα του.

Στο 57΄ ο Ζ. Ζίφκοβιτς έσωσε τον ΠΑΟΚ από σίγουρο γκολ σε σουτ του Έβερτόν και από εκείνο το σημείο ξεκίνησε η αντεπίθεση του Δικεφάλου, καθώς έπαιρνε ψυχολογία με το σκορ να είναι στο 0-0.

Στο 63΄ο Γιαννούλης έκανε το 1-2 με τον Άκπομ, ο τελευταίος γύρισε τη μπάλα και από τα πόδια του Βερτόνγκεν μπήκε γκολ, με τον Δικέφαλο να γράφει το 1-0!

Στην συνέχεια, παρόλο τις αλλαγές που έκανε ο Ζορζέ Ζέσους, δεν μπόρεσε να αλλάξει εικόνα στο παιχνίδι της ομάδας του. Σαν συνέπεια αυτού, ήρθε το δεύτερο γκολ από τον Δικέφαλο στο 75΄, με σουτ του πρώην παίχτη της Μπενφίκα Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 66΄ στην θέση του αρχηγού του ΠΑΟΚ, Πέλκα.

Στο 80′ ο Ζ. Ζίβκοβιτς απέκρουσε εξ επαφής σουτ του Γκριμάλντο, την ώρα πάντως που ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να ισορροπήσει το παιχνίδι και να το φέρει στα μέτρα του. Το μόνο που κατάφερε η Μπενφίκα ήταν να μειώσει στο 94′ με κεφαλιά του Σίλβα σε 2-1 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Κρέσπο, Γιαννούλης, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης (Εσίτι 80′), Πέλκας (Α. Ζίβκοβιτς 66′), Άκπομ (Σφιντέρσκι 70′).

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Βερτόνχεν, Ντίας, Αλμέιδα, Τάαραμπτ (Ράφα Σίλβα 76′), Βάιγκλ, Πίτσι, Έβερτον, Πεντρίνιο (Νούνιες 66′), Σεφέροβιτς (Βινίσιους 73′).

Διαιτητής: Μπριχ (Γερμανία)

Βοηθοί: Μπορς (Γερμανία), Λουπ (Γερμανία)